hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rooney'nin golü ManU'ya avantaj getirdi

    Rooneynin golü ManUya avantaj getirdi
    expand

    Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Manchester United deplasmanda Chelsea'yi 1-0 yendi.

    Wayne Rooney'nin ilk yarıdaki tek golü, Manchester United'a Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükselme yolunda avantaj sağladı.

    İki İngiliz takımını Stamford Bridge'de 38 bin kişinin izlediği karşı karşıya getiren çeyrek final ilk maçında United Chelsea'yi 1-0 mağlup etti.

    2008 Moskova finalinde kaybettiği United karşısında zaman zaman etkili bir futbol sergileyen Chelsea direkleri ve Hollandalı kaleci Van der Sar'ı geçemedi.

    24'üncü dakikada sol kanatta Ryan Giggs'in hazırladığı pozisyonda Rooney ceza sahası içinde plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve bir hafta sonra Old Trafford'da oynanacak rövanş için ManU'yu bir adım öne çıkardı.

    Chelsea'nin iki topu direkten dönerken, deneyimli kaleci Van der Sar çok kritik kurtarışlar yaparak galibiyette önemli rol oynadı.



    Chelsea: Cech, Bosingwa (78 Mikel), Ivanovic, Terry, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Zhirkov (70 Malouda), Drogba (71 Anelka), Torres.

    Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva (51 Nani), Vidic, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park (90+4 Smalling), Hernandez (78 Berbatov), Rooney.

    Gol: 24 Rooney 1-0.

    Hakem: Alberto Undiano Mallenco (İspanya).

    Stat: Stamford Bridge
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow