hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Her kürtaj bir Uludere'dir"

    Erdoğan: Her kürtaj bir Uluderedir
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürtaja karşı olduğunu bugün de, ''Her kürtaj bir Uludere'dir'' sözleriyle dile getirdi.

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde konuştu.

    "Sosyal politikalar noktasında kadınlarla birlikte tarih yazdık" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Dün uluslararası, Birleşmiş Milletler'in bir toplantısında bir ifade kullandım, yine kullanıyorum. Ben sezaryenle doğuma karşı olan bir Başbakanım ve bunların planlı yapıldığından, özellikle planlı yapıldığını biliyorum. Bunun bu ülke nüfusunun artmaması için atılan adımlar olduğunu biliyorum. Bunun bir taraftan da kendilerine mali kaynak teşkil etmesi için atılan adımlar olduğunu biliyorum ve bununla bu ülkenin nüfusu bir yerde donduruluyor.

    Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum, kürtajı bir cinayet olarak görüyorum ve bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere, medya mensuplarına da sesleniyorum; yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz Uludere diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere'dir diyorum.

    Anne karnında bir yavruyu öldürmenin doğumdan sonra öldürmeyle ne farkı var? Soruyorum size. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye mecburuz. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu biliyoruz. Bu milletin çoğalması için asla bu oyunlara prim vermemeliyiz.

    Biz, siyasi rant peşinde değiliz. Bizim tek hesabımız var, bu millet muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak, çıkmalıdır. Bunun için de genç, dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Bilesiniz ki insan ekonominin temelidir, insan varsa sermaye, emek var, insan varsa tüketim, üretim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Onun için çok gayret edeceğiz, genç nüfusu artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Aksi takdirde 2037'de ihtiyar bir nüfusla gerileme dönemine başlarız."

    Bir süredir terör örgütünün özellikle güvenlik güçlerini ve AK Parti'yi hedef aldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Bakınız 12 Haziran seçimleri öncesinde Kastamonu'da konvoyumuza alçakça saldırdılar. Hakkari'de, Adana'da, Diyarbakır'da, Mersin'de birçok il ve ilçe teşkilatlarımıza, seçim bürolarımıza saldırdılar. AK Parti milletvekillerine, hanım milletvekillerine şiddet uygulamaya çalıştılar, AK Parti teşkilatlarında görev alan kardeşlerimizi, onların yakınlarını hedef aldılar, gerek terör örgütü gerekse uzantıları, açıklamalarında bildirilerinde AK Parti'yi hedef gösterdiler.

    Diyarbakır'da partimizin ilçe başkanının kaçırılması üzerine, BDP'li bayan milletvekili şunları söylüyor, diyor ki; 'bu tür şeyler savaş süreçlerinde olabiliyor'. Bu, Parlamento'nun çatısı altında bir bayan milletvekili, ismini vermeye gerek yok. Yani partimizin bir ilçe başkanına yönelen bu terör eylemini adete savunuyor, destekliyor.

    Aynı BDP milletvekili geçtiğimiz yıl, Hakkari'de 24 askerimizin şehit edilmesinin ardından, 'savaşta her iki tarafta insanlar yaşamını yitirebilir' diyerek, benzer bir tavır ortaya koymuştu. Bu ne biçim yaklaşımdır, yani asker şehit edilince, polis şehit edilince normaldir, AK Partili yönetici kaçırılınca, şehit edilince normaldir, ama BDP yanlısı, PKK önderi öldürüldüğü zaman anormaldir.

    Bunlara destek çıkan medyaya da sesleniyorum; siz bu ülkede neyin avukatlığına soyunduğunuzun farkında mısınız? Siz, bu ülkede sizin can güvenliğinizi sağlayan polis, asker şehit ediliyor da onları savunmuyorsunuz, ama onları şehit edenleri belli bir kılıf içerisinde savunuyorsunuz. Terörle mücadele sürecinde güvenlik güçlerimizin yaptıkları hatalar için dünyayı ayağa kaldıranlar, teröristlerin askerimize, masum sivillere, AK Partililere karşı giriştikleri saldırıları normal olarak görüyorlar. Bunun üzerinde ben tüm kardeşlerimin düşünmesini istiyorum. Bu nokta üzerinde hassasiyetle durmanızı istiyorum.

    Sadece sizlerin değil, aziz milletimizi, bizi ekranları başında izleyenlerin bunu düşünmelerini, bunun üzerinde durmalarını istiyorum. Neden AK Parti, neden AK Parti teşkilatı, mensupları, AK Parti politikaları hedef alınıyor. Bu sorunun cevabı çok ama çok basit, çünkü AK Parti bu meseleye yüreğini koydu, gövdesini koydu onun için."

    Güldal Akşit yeniden başkan seçildi

    Bu arada Güldal Akşit, yeniden AK parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı oldu. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresinde Akşit, geçerli 971 oyun tamamını alarak yeniden Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow