hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dağlıca'da çatışma: 8 asker şehit

    Dağlıcada çatışma: 8 asker şehit
    expand

    Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Karakola yapılan baskından sonra başlatılan operasyonlarda 20 PKK'lı öldürülürken, 3 asker daha çatışmalarda yaralandı.

    Saldırının 3 ayrı noktadan yapıldığı öğrenilirken çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.

    Hakkari Valiliği, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce saldırı girişiminde bulunulduğunu, çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 16 askerin yaralandığını bildirdi.

    Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, "Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun" denildi.

    Güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında gece başlayan çatışmada yaralanan çok sayıda asker de, ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

    Dağlıca’da daha önce de terörist saldırı sonrası 12 asker şehit olmuş, 8 asker PKK tarafından kaçırılmıştı.

    20 PKK'lı öldürüldü

    Bu arada Hakkari'in Yüksekova ilçesinde teröristlerce Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra devam eden operasyonlarda, 10 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükselmiş oldu.

    Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor.

    Operasyonlar sırasında 3 asker daha yaralandı. Saldırıda yaralanan 16 askerle birilkte yaralı asker sayısı 19 oldu.

    Şehitlerin kimlikleri belli oldu
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırıda şehit süşen askerlerin isimleri şöyle: Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün.

    Erdoğan ziyaretini iptal etmeyecek

    Arınç, şu aşamada Başbakan Erdoğan'ın Meksika ziyaretini iptalinin söz konusu olmadığını da belirtti.

    Atalay ve Şahin bölgede

    Helikopterle Yüksekova'ya giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölgedeki komutanlardan bilgi aldı.

    SALDIRIYA TEPKİLER

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıyı lanetlediğini belirterek, "Türkiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, devlet otoritesinden ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeden, kalıcı bir şekilde terör sorununu bitirmeye kararlıdır. Terörle mücadele, bu mücadelenin gerektirdiği araç ve yöntemlerle, bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde devam ettirilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için Meksika'da bulunan Başbakan Erdoğan, "Milletimiz başı sağolsun. Terörle mücadele sonuna kadar sürecek. Terörle pazarlık yapmadık, yapmayacağız Teröristlerin yapması gereken tek şey silah bırakmaktır. Güvenlik güçlerimizin operasyonları yapması görevidir. Er ya da geç bu işi başaracağız" dedi.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dağlıca ve Hatay'daki şehitlere rahmet dilerim. PKK her türlü silahlı eyleme son versin. Hükümette askere operasyonlara son vermeli" dedi.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, Hakkari'de düzenlenen saldırıyı kınadı.

    Çiçek, yazılı açıklamasında, "Aynı bölgede ikinci kez düzenlenen bu elim saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini hedef alan bu saldırıların, devletimizin terörle mücadele iradesinde en küçük zafiyet meydana getirmeyeceğinin bilinmesini istiyorum. Ülkemizin toplumsal barışı tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda attığı adımları sekteye uğratmayı amaçlayan hain saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'de 8 askerin şehit olması ve 16 askerin de yaralanması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Arınç, "Hem sayıca fazlaydılar ve silahları vardı. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında bu ve buna benzer olaylar maalesef yaşandı. Ne ilk oldu, ne son oldu. Bütün bunları ilgili güvenlik güçlerimiz takip ediyorlar" diye konuştu.

    Enerji Bakanı Taner Yıldız da, saldırının Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı seyahatine denk gelmesine dikkat çekti.
     
    Yıldız, "Bundan önceki Başbakan ile birlikte olduğumuz Brezilya - Şili seyahati aklıma geldi. Böyle bir zamanlamaya denk gelmesini daha da manidar buluyorum..." dedi.

    Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, "Artık siyaset bir an önce devreye girmeli ve bu acıları durduracak bir siyaset üretmelidir" dedi.

    Türk, Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Babüsselam Cami Taziye Evi'ni ziyaret ederek, Muş'ta önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Derviş Çakı'nın yakınlarına başsağlığı diledi.

    Türk, burada yaptığı açıklamada, kendini halkının geleceğine adamış dava arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Ölüm hepimiz için. Bu dünyada ölenler için tek miras var, o da insan olmak, dünyada insanların hukukunu korumak, insan haklarını ve özgürlüğü savunmaktır. Barış, özgürlük ve halkı için uğraş verenler, yaşamlarını yitirseler bile unutulmayacak insanlardır" ifadelerini kullandı.



    DAĞLICA'DA ÇATIŞMA: 8 ASKER ŞEHİT TIKLA-İZLE

    HAKKARİ'DEN İLK GÖRÜNTÜLER TIKLA-İZLE

    YARALI ASKERLER HASTANEYE KALDIRILDI TIKLA-İZLE

    DHA MUHABİRİ OLAY YERİNDEN BİLDİRDİ TIKLA-İZLE

    METEHAN DEMİR CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ TIKLA-İZLE

    METEHAN DEMİR: İNSANLIĞIMIZ BU KADAR MI BİTTİ! TIKLA-İZLE


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow