hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ali Yılmaz neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli?

    Mehmet Ali Yılmaz neden öldü Mehmet Ali Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son dakika gelen habere göre Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu. Bu gelişme sonrasında hayatıyla ve ölüm nedeniyle ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Mehmet Ali Yılmaz neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir dönem spordan sorumlu devlet bakanı olarak görev yapan Mehmet Ali Yılmaz (75)  Beşiktaş'taki evinde yaşamını yitirdi. Yılmaz’ın cansız bedeni, evine gelen kızı tarafından bulundu.  Gelen haber sonrasında eski bakanın hayatı ile ilgili detaylar sorgulanmaya başladı. Yılmaz'ın evinde yapılan ilk incelemelerde şüpheli bir duruma rastlanmadığı bildirildi. Ancak Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeniyle ilgili henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

    MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

    21 Ekim 1948 tarihinde Trabzon’un Of ilçesi Gülderen Köyü’nde doğdu. Fatma - Mehmet çiftinin oğlu. İlkokul öğrenimini köyünde yaptı. Orta eğitimini İstanbul’da sürdürdü. Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nu ve Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevini 1975 yılında İzmir Narlıdere'de kısa dönem olarak yaptı. ‘TEK-ART’ adlı şirketi kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında on kez şahsen Türkiye Vergi Rekortmeni oldu. 1979–1988 yılları arasında Türkiye İthalat İhracat Bankası (Titibank – İmpexbank) sahibi olarak bankacılık alanına girdi. 1983-89 yılları arasında sahibi olduğu Güneş Gazetesi ile basın sektörüne, 1996 yılında Antalya Kemer’de Zigana Tatil Köyü’nü faaliyete geçirerek de turizm sektörüne girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1991-95 yılları arasında 19. Dönem Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Devlet Spordan Sorumlı Devlet Bakanı olarak görev aldı. 1982-2001 yılları arasında çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı oldu. Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Mühendisler Odası ve Müteahhitler Sendikası üyesi. 

    Bordo-mavili kulübün 1982-1988, 1989-1992 ve 1997-2000 yılları arasında başkanlığını yapan Mehmet Ali Yılmaz, bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenledi. Ayrıca Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz tesisini kazandırdı. Uydu üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da yayın yapan Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının da sahibidir. Mehmet Ali Yılmaz, 1964 yılında evlendi. Fatma, Türkay, Serpil, Soner ve Zeynep adlarında 5 çocuğu vardır. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow