hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 yardım gönüllüsü için duygusal tören

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazzelilere gıda sağlamak için şeride giden, İsrail saldırısında hayatını kaybeden, Dünya Merkez Mutfağı'nın 7 üyesi için bir anma töreni düzenlendi. Törende konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan yardım kuruluşunun kurucusu Jose Andres, "Bu saldırının bir bahanesi olamaz" dedi ve soruşturmanın devam etmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in aylardır saldırdığı Gazzelilere yardım etmek, onların karnını bir öğünlük de olsa doyurabilmek için Gazze'deydiler. Fakat İsrail ordusu onları hedef aldı ve hepsi olay yerinde hayatını kaybetti. Dünya Merkez Mutfağı'nın Gazze Şeridi'nde bulunan ve saldırıda yaşamın yitiren 7 gönüllü üyesi için ABD'nin başkenti Washıngton'da bir anma töreni düzenlendi.

    Törende konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan, yardım kuruluşunun kurucu şefi Jose Andres, soruşturmanın sürmesini istedi. Şef Jose Andres İsrail'in tek amaçları aç insanlara yardım etmek olan gönüllüleri hedef almasına isyan etti. 7 ekip arkadaşını anarken sesi sık sık titreyen Andres, onlarından duyduğu gururu defalarca dile getirdi ve çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow