hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Ukrayna’ya uzun menzilli füze: Bu savaşı bitirir mi?

    ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya askeri yardımları onayladığını duyurdu. Yardımlar bir an önce yola çıkmak üzere hazırlandı. ABD medyası Ukrayna’ya gizlice uzun menzilli füze gönderildiğini ortaya çıkardı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan haberi doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan basını Biden yönetiminin Ukrayna’ya gizlice uzun menzilli füze verdiğini ortaya çıkardı.

    ABD Başkanı Joe Biden, "Birkaç saat sonra Ukrayna'ya bazı silah ve ekipmanları, hava savunma mühimmatlarını ve zırhlı araçları göndermeye başlayacağız" dedi.

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan silahların, Biden’ın geçen ay onayladığı 300 milyon dolarlık yardım paketinin bir parçası olduğu ve bu ay Ukrayna’ya gönderildiği açıklandı.

    Sullivan, "Başkalarından duyduğunuz gibi, şubat ayında başkanın ekibini Ukrayna’ya, egemen topraklarda kullanılmak üzere Ukrayna’ya önemli sayıda uzun menzilli füze sağlamaya yönlendirdiğini doğrulayabilirim. Onları Ukrayna sınırlarının ötesinde kullanmayacağız. Onlara sağladığımız sistemlerle ilgili olarak bu taahhüdü defalarca yerine getirdiler. Bu nedenle, bu taahhüdü de yerine getireceklerine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden’ın 300 kilometre menzilli uzun menzilli füze sistemlerinin gönderilmesine şubat ayında yeşil ışık yaktığı belirtildi. Üstelik ABD daha fazla füzenin Ukrayna’ya gönderilmesini planlıyor.

    ABD merkezli New York Times gazetesi füzelerin Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde kullanıldığını yazdı.

    Sullivan, uzun menzilli füzeleri savundu, Ukrayna’nın yeteneklerini geliştireceğini kaydetti ve "Onları sağlayabilmemizin iyi olduğunu düşünüyoruz. Ancak karşınızda durup bu çatışmada bir yeteneğin sihirli değnek olduğunu söylemeyi beklemiyorum” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow