hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman siyasetçilere üst üste saldırı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Alman siyasetçilere üst üste düzenlenen saldırılara bir yenisi eklendi. Berlin Senatörü Franziska Giffey, bir adamın arkadan ağır bir cisimle vurması sonucu yaralandı. Bu, son günlerdeki beşinci saldırı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giffey o anları, ''Sohbete çok dalmıştık. Arkadan biri içi sert cisimle dolu bir çantayla kafama vurdu. İlk başta büyük şok yaşadım.'' ifadeleriyle anlattı.

    Alman siyasetçiler son zamanlarda üst üste saldırıların hedefinde. Bunun son örneği Berlin Eyaleti Ekonomi Senatörü Franziska Giffey ile gündeme geldi.

    Saldırının adresi Berlin'de yerel bir kütüphane oldu. Saldırgan, Giffey'nin başına ve boynuna içinde sert bir cisim olan bir çantayla vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Giffey, saldırının ardından, darbenin yol açtığı ağrının tedavisi için bir süreliğine hastaneye kaldırıldı.

    Giffey, ''Yaşananların endişe verici olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda bu tür saldırıların giderek daha fazla görülmesi, insanların siyasi çalışmaları nedeniyle, duruşları ve tavırları nedeniyle saldırıya uğraması da beni şok ediyor.'' dedi.

    Ülkede, hem hükümet hem de muhalefet parti üyeleri ve destekçileri son aylarda bir dizi fiziksel ve sözlü saldırıyla karşı karşıya kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giffey, ''Burada herkes fikrini belirtmekte özgürdür ve bunu yapmalıdır. Ancak bunun da bir sınırı var. Kimse kendi görüşlerini haklı çıkarmak için şiddete başvuramaz.'' şeklinde konuştu.

    Geçen hafta da, Şansölye Olaf Scholz'un partisinden bir aday Avrupa Parlamentosu seçimleri için kampanya yürütürken şiddete uğramış ve ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Güvenlik yetkilileri, saldırganların aşırı sağcı gruplarla bağlantılı olduğunu açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow