hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden: İsrail Refah’a girerse bomba yollamayacağım

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İsrail’in Gazze’deki katliamına destek veren ABD Başkanı Joe Biden, on binlerce insanın katliamına kullanılan bombaların ABD’den gönderildiğini itiraf etti. 'ABD’nin bombalarıyla siviller katledildi' diyen Biden, İsrail’e refah konusunda uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden CNN’e konuştu. Gazze’deki katliam dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

    Gazze aylardır kuzeyden ve güneyden bombalanırken, ABD ise bu süreçte İsrail’e silah ve bomba sevkiyatında bulundu. Onca çağrıya rağmen ABD desteğini İsrail’den çekmedi. Gelinen aşamada ise ABD Başkanı Biden, katliamda kullanılan bomba ve silahların ABD’den gönderildiğini söyledi.

    Biden, “ABD’nin İsrail’e verdiği ve şimdi durdurulan bombalar Filistinli sivilleri öldürmek için kullanıldı" dedi. 

    ABD Başkanı Biden CNN’e verdiği röportajında, aylar sonra gelen itirafı dışında, Refah’ı da bombalayan İsrail’e uyarıda bulundu. Sivil yerleşim yerlerine girilmemesi gerektiğini söyledi.

    Başkanı Biden, "Eğer Refah'a giderlerse, tarihsel olarak Refah’la başa çıkmak için, bu sorunu çözen şehirlerle başa çıkmak için kullanılan silahları sağlamayacağımı açıkça belirttim" diyerek İsrail’in güvenliğine yönelik taahhütlerinin devam ettiğini de "Bir diğer tartışma ise iki devletli çözüm konusu. Biden verdiği röportajda buna da değindi. Bazı Arap ülkeleriyle çalışma yürütüldüğünü açıkladı" sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden, "Bir süredir Arap devletleriyle çalışıyorum isimlerini vermek istemiyorum ama Arap toplumundaki beş lider Gazze’nin yeniden inşa edilmesine yardım etmeye hazır iki devletli çözüme geçişte yardım etmeye hazır güvenliği ve barışı sağlamaya hazır" ifadelerini kullandı. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow