hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Husiler ABD'ye ait İHA'yı düşürdü

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze saldırılarına tepki olarak Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz bölgesindeki ABD ve İngiliz askeri araçlarına da saldırıları devam ediyor. Son olarak Husiler, ABD'ye ait bir insansız hava aracının düşürülme anını yayınladı. 30 milyon dolara mal olan dron, Husilerin açıklamasına göre Yemen hava sahasında uçuyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin hava savunma birimi, bir Amerikan MQ9 hava aracını düşmanca görevi sırasında Saada hava sahasında düşürmeyi başardı.”

    Yemenli Husiler, Yemen'in kuzeyindeki Saada kentinde bir MQ9 Reaper insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

    Husiler ABDye ait İHAyı düşürdü

    Saldırının görüntülerini yayınlayan Husiler, patlama anlarının görüntülerini de böyle paylaştı. Husiler, hava sahasında uçan İHA'nın karadan havaya füzeyle vurulduğunu açıkladı. ABD Hava Kuvvetleri saldırıyı doğruladı.

    ABD basınında yer alan haberlerde "ABD ordusu, 2017, 2019, 2023 ve bu yıldaki perşembe günkü saldırıları da sayarsak en az beş insansız hava aracını isyancılara kaptırdı" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Husiler ABDye ait İHAyı düşürdü

    Amerikan MQ9 İHA'sı 30 milyon dolar değerinde ve 15 km yükseğe kadar çıkabiliyor. Bu araçlar, inişe geçmeden 24 saat havada kalabiliyor, motorları ise neredeyse hiç yere inmeden Dünya’nın çevresini dolaşabilecek kadar güçlü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow