hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'nun tutuklanma korkusu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki davasına dair çok gergin olduğunu yazdı. İsrailli kaynaklara dayandırılan habere göre, Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin tutuklanması konusunda olağanüstü şekilde gergin durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında soykırım davası devam ediyor. Eğer mahkeme suçlu bulursa, hem İsrail tazminat ödeyecek hem de bakanlar ve başbakan hakkında tutuklama emri çıkarılacak.

    İsrail basınına göre, bu konuda Başbakan Netanyahu olağanüstü derecede gergin durumda. İsrailli Maariv Gazetesi'nde bir köşe yazarı, İsrailli Netanyahu'ya yakın kaynaklardan aldığı bilgileri yazdı.

    Buna göre, başbakan her gün yeni bir liderle konuşuyor. Netanyahu en çok da ABD Başkanı Joe Biden'ı arıyor ve ona kurtarılmak için baskı yapıyor. Çünkü Netanyahu, olası bir durumda zulüm göreceğini ve siyasi kariyerinin biteceğini düşünüyor.

    Ancak aynı gazete bir kulise daha yer verdi; Netanyahu'nun konuyla ilgili attığı bir tweetin tepkileri çektiğini yazdı.

    Buna göre, ‘Orta Doğu’nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez’ ifadelerini kullanan Netanyahu'ya üst düzey askerler, mahkemeyi tehdit ettiği için tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna rağmen İsrail, aralarında UCM'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması dahil olmak üzere bir dizi acil önlem kararı aldı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow