hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya silahlanma önergesini reddetti! ABD tepki gösterdi...

    Rusya, tüm ülkeleri uzayda tehlikeli bir nükleer silahlanma yarışını önlemeye çağıran Birleşmiş Milletler kararını veto etti. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi önergeyi kirli bir gösteri olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tüm ülkeleri uzayda silahlanma yarışını önlemeye çağıran kararını "Bugün konsey bir kez daha ABD ve Japonya’nın hazırladığı kirli bir gösterinin içinde bulunuyor. Bu alaycı bir oyundur" sözleriyle veto etti.

    ABD ve Japonya tarafından öne sürülen karar taslağının amacı, 1967 Dış Uzay Anlaşması'nda halihazırda ortaya konan bir prensibi yeniden teyit etmekti. Konseyin 15 üyesinden 13'ü lehte oy kullanırken, veto hakkına sahip beş daimi üyeden biri olan Rusya aleyhte oy kullandı, Çin ise çekimser kaldı.

    ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'nın vetosunu eleştirdi ve "Meslektaşlarım, Başkan Putin açıkça Rusya’nın uzaya nükleer silah yerleştirme niyetinde olmadığını söyledi. Dolayısıyla bugünkü veto şu soruyu akla getiriyor; Neden? Kurallara uyuyorsanız neden onları yeniden onaylayan bir kararı desteklemezsiniz? Saklanıyor olabilir misiniz? Bu şaşırtıcı ve utanç verici. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nin istediği sonuç değil ve oy sayısına bakılırsa, konseyin geri kalanının da istediği sonuç bu değil" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ise bu önergenin 'Tamamen absürt ve politikleştirilmiş' bir önerge olduğunu vurguladı. Rusya ayrıca, mevcut anlaşmaya kesinlikle bağlı olduğunun altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow