hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den İran'a füze saldırısı!

    Günlerdir tüm dünyanın tartıştığı eylem gerçekleşti. ABD medyası, İsrail'in İran'ı vurduğunu duyurdu. İran devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve isfahan üzerinde görülen 3 dronun imha edildiğini açıkladı. İran, "Acil bir misilleme planımız yok" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliğine düzenlediği saldırı ile iki ülke arasında yaşanan gerginlik, İran’ın dron ve roketlerle gerçekleştirdiği misilleme ile dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

    Bu saldırının ardından güvenlik kaynakları bu sabaha karşı İsrail’in füzelerle İran’a saldırı düzenlediğini duyurdu. İran’ın Hava Kuvvetlerine ev sahipliği yapan İsfahan kentindeki havalimanı ve çevresinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Suriye ve Irak’taki İran hedeflerinin de saldırı altında olduğu belirtildi.

    Güvenlik kaynakları saldırının ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyinin acil toplantı yaptığını kaydetti. Ayrıca İran savunma sisteminin aktif hale getirildiği ve uçan bazı objeleri vurduğu iddia edildi.

    İşte İsrail'in İran'a başlattığı misilleme saldırısı ve sonrasında yaşananlar...

    İsrailden İrana füze saldırısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21:58 İSRAİL'DE SİRENLER ÇALIYOR
    İsrail'de birçok noktaya çok sayıda roket atıldı. Sirenlerin çaldığı şehirlerde ordu bir kez daha teyakkuz haline geçti.

    23:00 İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI: MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANDIK

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail karşısında ülkelerinin ulusal çıkarları ve güvenliği doğrultusunda karar aldıklarını ve geri adım atmayacaklarını belirterek, "Meşru müdafaa hakkımızı kullandık ve saldırımız sona erdi” dedi.

    04:58 İSRAİL MİSİLLEME SALDIRISI BAŞLATTI

    İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliğine düzenlediği saldırı ile iki ülke arasında yaşanan gerginlik, İran’ın dron ve roketlerle gerçekleştirdiği misilleme ile dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu saldırının ardından güvenlik kaynakları bu sabaha karşı İsrail’in füzelerle İran’a saldırı düzenlediğini duyurdu. İran’ın Hava Kuvvetlerine ev sahipliği yapan İsfahan kentindeki havalimanı ve çevresinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Suriye ve Irak’taki İran hedeflerinin de saldırı altında olduğu belirtildi. Güvenlik kaynakları saldırının ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyinin acil toplantı yaptığını kaydetti. Ayrıca İran savunma sisteminin aktif hale getirildiği ve uçan bazı objeleri vurduğu iddia edildi. İran Devlet Televizyonundan ise ülke genelinde tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    05:46 'HAVADA BİR HAREKETLİLİK VAR'
    CNN TÜRK muhabiri Serdar Er, Tel Aviv'den katıldığı canlı yayında, "İran'da hava sahası kapatıldı diyoruz ama İsrail'de durum böyle değil. İHA'ların sesini de duymaya başladık. Havada bir hareketlilik söz konusu. Savaş kabinesinin toplandığını belirtmiştik ve kabine sonrası İran'a saldırı kararı alındığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

    06:08 '3 DEFA ART ARDA PATLAMA SESLERİ DUYULDUĞU HABERİ GEÇTİ'
    CNN TÜRK canlı yayınına İran'dan bağlanan Fulya Öztürk, "Bulunduğumuz yere 4.5 saat uzaklıkta Isfahan bölgesi. Isfahan havalimanı var, iran ordusuna ait hava üssü var. O noktada 3 defa art arda patlama sesleri duyuduğu haberi geçti İran medyasında."dedi.

    07:19 "HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ AKTİF HALE GETİRİLDİ"
    İran Devlet Medyası, İsfahan'daki nükleer tesislerin tamamıyla güvende olduğunu hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    07: 57 İsfahan nükleer tesislere ve askeri hava üssüne ev sahipliği yapıyor. İsrail'in hedefi olan İsfahan büyük bir askeri hava üssüne ev sahipliği yapıyor. İran'ın uranyum zenginleştirme programının merkezi olan Natanz şehri de dahil olmak üzere İran'ın birçok nükleer tesisi bu eyalette bulunuyor.

    İsrailden İrana füze saldırısı

    08:04 İlk çağrı Avustralya'dan: İsrail ve Filistin topraklarını terk edin
     
    Avustralya hükümeti vatandaşlarından İsrail ve Filistin topraklarını terk etmelerini istedi. Resmi seyahat sayfasında yer alan açıklamada "Hem İsrail'de hem de Filistin'de  bulunan Avustralyalılara, güvenli olması halinde yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı. Yapılan uyarıda ayrıca Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'ndaki operasyonların artan güvenlik endişeleri nedeni ile kısa sürede duraklatılabileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    08:14 İran devlet medyası: Tahran'ın ana havalimanı uçuşlara yeniden başladı

    İran devlet haber ajansı IRNA, Tahran'daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'nda uçuşların yeniden başladığını bildirdi. İsfahan eyaletinde meydana gelen patlamalar nedeniyle daha önce İran'ın büyük bölümünde uçuşlar askıya alınmıştı.

    08:22 İran'dan yeni açıklama: Herhangi bir hasar meydana gelmedi
     
    İran devlet medyasının aktardığına göre orduda görevli bir general, İsfahan'da herhangi bir hasar bildirilmediğini söyledi. General, "İsfahan'da duyulan güçlü ses, hava savunmasının şüpheli cisimlere ateş açmasından kaynaklandı. Herhangi bir hasar meydana gelmedi" dedi.

    İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin, tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti. Bu saldırı hiçbir zarara yol açmadı. Nükleer tesislerimizde bir sıkıntı yok” dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow