hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'a 2,1 milyar dolarlık tazminat davası

    Googlea 2,1 milyar dolarlık tazminat davası
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Avrupa'da 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'dan 2,1 milyar euro tazminat talebiyle dava açtı. Şirketler, internet devinin reklam teknolojisinde hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otuz iki Avrupalı medya kuruluşu, bugün Google aleyhine dava açarak yaklaşık 2,1 milyar Euro tazminat talep etti. Davayı temsil eden Geradin Partners ve Stek hukuk firmaları, Google'ın dijital reklamcılık uygulamalarını suçluyor ve medya grupları, daha az rekabetin zarara yol açtığını iddia ediyor

    Dava, reklam teknolojisi hizmetleri için daha düşük ücretler ödemesi gereken medya şirketlerinin, Google'ın zarar verdiği hakim durumunu kötüye kullandığını belirtmekte. Axel Springer, Schibsted ve Mediahuis gibi Avrupa'nın önde gelen haber şirketleri arasında yer alan medya grupları da bu davanın bir parçası durumunda. Hollanda'da açılan dava, geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan antitröst suçlamalarının bir devamı niteliğinde.

    Google'ın Avrupa'daki online reklamcılık işi de inceleniyor.

    Google'ın hukuk direktörü ise davanın spekülatif ve fırsatçı olduğunu söyleyerek Google'ın yayıncılarla işbirliği yaptığını savunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow