hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin 30 bin dolar olur mu? Uzmanlardan hafta sonu için özel yorumlar

    Bitcoin 30 bin dolar olur mu Uzmanlardan hafta sonu için özel yorumlar
    expand

    Bitcoin ve diğer kripto para birimleri dalgalı bir haftanın ardından Cumartesi ve Pazar gününe geçti. Geleneksel piyasaların kapalı olduğu hafta sonunda kripto paralar ise hareketlerine devam ediyor. Uzmanlar, fiyat dalgalanmalarını şiddetlendirmesi muhtemel likidite gündemi içinde hafta sonu için tahminlerini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin, kripto için son zirveyi hem de 2022'yi tanımlayan ayı piyasasının başladığı geçen Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini işaret eden 28.500 dolar civarındaki bölgeye geri döndü.

    Lider kripto para, 25 Mart Cumartesi günü saat 16:30 itibarıyla son 24 saat için 154 dolar veya yüzde 0,56 düşüşle 27bin 465 dolarda işlem görüyor.

    Bitcoin bu yıl şu ana kadar yüzde 70 arttı ve yeni bir boğa piyasası çağrılarını teşvik etti . Analistler, fiyatların Haziran satışından önce durduğu 30.000 dolar seviyesini kilit nokta olarak görüyor.

    Broker FxPro'da analist olan Alex Kuptsikevich, "Bitcoin'in hala 30.000 dolar seviyesini test etme şansı yüksek ancak fiyatlar kazanç sağlamazsa 25.000 dolara orta vadeli bir düzeltme hala bir risk" dedi.

    Hafta sonu, dijital varlık tüccarları için bir meydan okuma olabilir ve her iki şekilde de Bitcoin'in bir sonraki hamlesi için bir başarı ya da kırılma olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto piyasaları, geçen Kasım ayında borsa FTX'in çökmesinden bu yana likidite eksikliğinden ya da mevcut alıcı ve satıcıların miktarından zarar gördü. Durum, kripto odaklı iki bankanın yakın zamanda çökmesiyle daha da kötüleşti. Özellikle Bitcoin'in hafta sonu işlem hacmi düştü.

    Veri sağlayıcı Kaiko'ya göre, hafta sonları artık hafta içi günlere göre ortalama üçte bir daha az hacim görüyor.

    Kaiko analisti Conor Ryder, “Kripto piyasaları, likidite düşük olduğunda en değişken halindedir. Fiyatların hem aşağı hem de yukarı yönde daha az desteği var, bu da Bitcoin'in ay başından bu yana hızlı yüzde 17'lik artışını açıklayabilir. Kriptodaki likidite durumu dengede duruyor." dedi.

    Yatırımcılar şimdi Fed'in sıkılaştırıcı para politikasını gevşetmesini bekliyor . Merkez bankası bu hafta bir çeyrek puanlık faiz artışı daha sunarken , piyasalar bunu olumlu karşıladı. Trader'lar iyimser, çünkü Fed ayrıca oran artışlarının sonunun yakın olduğunu öne sürdü.

    Kripto finansal hizmetler grubu Galaxy Digital'de araştırma başkanı Alex Thorn, "Faiz oranlarında bir duraklama, Bitcoin ve Ethereum için destekleyici olabilecek geniş bir risk rallisini ateşleyebilirken, piyasa şu anda Fed'in ılımlı artışını ve istikrarlı dilini şahin olmaktan çok tutarlı olarak görüyor gibi görünüyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow