hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANLAŞILMAZ YÜKSELİŞ! Fiyatlar için baronlar yine düğmeye mi bastı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son 5 ayda en çok ne kazandırdı? Hemen belirtelim ki altın, döviz veya faiz diyenler yanılıyor. Son 5 ayın en çok kazandıranı tavuk eti oldu. Anlaşılmaz bir şekilde yükseltilen tavuk eti fiyatları, tüm ekonomi kurallarını da altüst etti. Çünkü son 5 ayda fiyatı yüzde 172 arttı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Caner Emre Kınacı, konuyu mercek altına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TAVUK FİYATININ ANLAŞILMAZ YÜKSELİŞİ!

    Ne dolar, ne altın, ne de faiz tavuk fiyatlarındaki artış hızına yetişemedi. Son 5 ayda tavuk eti fiyatları piyasa koşullarıyla izah edilemeyecek bir şekilde yüzde 172 arttı.

    ANLAŞILMAZ YÜKSELİŞ Fiyatlar için baronlar yine düğmeye mi bastı

    Dolar 5 ayda yüzde 10,47 arttı. Altın ise yüzde 26,70. Tavuk fiyatınınsa aralık ayından nisana artış oranı yüzde 172. Esnaf ve firmalar, fiyat artışının sebebini soruyor. Ama kimse bu soruya cevap veremiyor. Çünkü artan fiyatların hiçbir anlaşılır gerekçesi yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sadece esnaf değil, vatandaş da fiyatlarla sürekli oynanmasından şikayetçi. Ambalajların üzerine satış fiyatının yazılması gerektiği görüşü hakim. Vatandaşa göre eğer bu yasal düzenleme yapılırsa fiyatların sürekli değiştirilmesinin önüne geçilebilir.

    ANLAŞILMAZ YÜKSELİŞ Fiyatlar için baronlar yine düğmeye mi bastı

    PARA CEZASI GIDA BARONLARINA ÖDÜL MÜ?

    Esnaf "mahcubuz" diyor, çözüm bekliyor. Üretici ve küçük esnaf da mağdur. Kazanansa fiyatları istedikleri gibi yükselten ve tröst haline gelen büyük gıda baronları. Üretici ve küçük esnafa göre para cezaları büyük gıda baronları için caydırıcı değil. Hatta para cezaları fahiş fiyatı teşvik ediyor. Çünkü denetlenip para cezası kesilen gıda baronları, yaptıkları yeni zamlarla çok daha fazlasını kazanabiliyor. Küçük esnafa göre gıda baronlarının fahiş fiyat uygulamaları gün geçtikçe bir milli güvenlik sorunu haline geliyor.

    Serbest piyasayı bahane eden gıda baronları fahiş fiyatta sınır tanımıyor. Fahiş fiyatın önüne geçilebilmesi için bir an önce kapatma ve hapis cezalarının gelmesi ve gıda sektöründe tröstleşmenin önüne geçilmesi büyük önem taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow