hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Conti kış lastiği TS 870’i tanıttı

    Conti kış lastiği TS 870’i tanıttı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Continental,” WinterContact™ TS 870 kış lastiğini Kars’ta tanıttı.Lastiğin buz üzerinde fren mesafesi yüzde 5 kısaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş için geliştirilen lastik, yakıt tüketiminde de tasarruflu olmasıyla öne çıkıyor. Zorlu hava şartlarına karşı özel olarak geliştirilen lastik, buzlu zemininde kavrama, frenleme ve dayanıklılık performansı sergiledi. Ödüllü selefi TS 860’a göre, buz üzerinde yüzde 5 daha kısa fren mesafesi ve kar üzerinde yüzde 5 daha iyi yol tutuş performansına sahip olan bu yenilikçi lastik, daha az yuvarlanma direnci sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

    2050 hedefi iddialı

    Sürücülerin kış koşullarında işini kolaylaştırmak için tasarlandı 2050 yılına kadar lastik ürünlerini yüzde 100 sürdürülebilir malzemelerden üretmeyi taahhüt eden Continental, WinterContact™ TS 870’nin üretiminde de sürdürülebilir bileşenlerden oluşan CoolChili™ teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojiyle geliştirilen özel hidro oluklar ve yenilikçi sırt deseni sayesinde WinterContact™ TS 870, suyu daha hızlı tahliye ederek sürücülere üstün bir kızaklama performansı sağlıyor. Böylelikle araç sürücüleri, ıslak zeminlerde bile güvenle frene basabiliyor. SnowCurve+ teknolojisi ise lastiğin sırtının sıkıştırılmış karla iç içe geçmesini sağlayarak, özellikle viraj alırken daha fazla yol tutuşu ve daha güçlü frenleme performansı sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kış lastiği pazarı

    Sektör yetkililerinden Okan Tamer testlerde yaptığı açıklamada ülkemizde kış lastiği pazar payının yüzde 28, 4 mevsimin yüzde 11 geriye kalanın ise yaz lastiklerinden oluştuğunu belirtti. Türk tüketicisinin kış lastiği kullanmada gün geçtikçe bilinçlendiğini anlatan Tamer kış aylarında normalden 4 kat fazla trafik kazası olduğunu belirtti. Buzlu bir ortamda lastik fren mesafesinin 7 kat arttığını kaydeden Tamer lastiğin raf ömrün 5, kullanma süresinin ise 10 yıl olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam lastik pazarının yüzde 3 civarında büyüdüğünü de söyleyen Tamer bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3 büyümesi durumunda lastik pazarının da aynı oranlarda artabileceğini aktardı. Uniroyal lastiklerinde sıradışı bir yöntem uyguladıklarının altını çizen Tamer bu marka lastiği her miktar ve bölgede aynı fiyatta sattıklarının dile getirdi.

    Conti kış lastiği TS 870’i tanıttı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow