hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otokar'dan 2 yeni tonajlı kamyon geliyor 

    Otokardan 2 yeni tonajlı kamyon geliyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Otokar, yeni tonajlı araçlarını pazara sünüyor 

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otokar, Atlas kamyon ailesine 2 yeni üye ekledi. 2013 yılında "Ticaretin yükünü hafifletmek" misyonuyla hafif kamyon segmentine adım atan Otokar, 8,5 ve 12 tonluk Atlas modelleriyle büyük başarı elde ettiği pazarda hedef büyüttü. Otokar, 11 ve 15 tonluk yeni Atlas kamyonları ile farklı iş kollarındaki ihtiyaçlara daha geniş bir yelpazede cevap vermeyi hedefliyor. Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, kamyon pazarındaki iddiasını artırıyor. Hafif kamyon segmentine girişinin 11. yılını geride bırakan ve bu süreçte pazarda önemli bir başarıya imza atan şirket, Atlas ailesini, 8,5 ve 12 tonluk modellerin ardından 11 ve 15 tonluk yeni araçlarla büyüttü. 

    Foton ile işbirliği 

     

    Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, kamyonda 2013'te Foton şirketiyle başlattıkları iş birliği çerçevesinde araçları Türkiye pazarına uygun hale getirerek üretim yaptıklarını; 10 yılın üzerinde bir süredir pazarda yükselen bir başarı elde ettiklerini belirterek şunları söyledi: 
    “Türkiye’nin en köklü ticari araç üreticilerinden biri olarak kamyon pazarındaki iddiamızı arttırıyoruz. Dayanıklılığı, düşük işletme giderleri ve donanım özellikleriyle öne çıkan Atlas’ın satışlarını son 4 yılda 3 katına çıkardık. 2023 yılında Atlas’ın da içinde bulunduğu 16 ton altı kamyon pazarı yüzde 5 büyürken Otokar’ın satışları yüzde 44 arttı. 2023 yılında satılan yaklaşık her 5 hafif kamyondan biri Atlas oldu. Şimdi de kamyondaki varlığımızı güçlendiriyor; müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda 2 yeni Atlas’ı ürün ailemize ekliyoruz. 11 tonluk Atlas ve 15 tonluk Atlas 3D ile başarımızı arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow