hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    100 Gr Yulaf Besin Değeri: 100 Gr Yulaf Kaç Kalori?

    100 Gr Yulaf Besin Değeri: 100 Gr Yulaf Kaç Kalori
    expand

    100 gr yulaf ortalama 351 kaloriye denk gelmektedir. 100 gram yulafta 57 gram karbonhidrat ve 11 gram da protein bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    100 Gr Yulaf Besin Değeri

    100 gram yulaf yaklaşık olarak 351 kaloriye denk gelmektedir. 100 gram yulafta 57,3 g karbonhidrat, 12,2 g lif, 11,3 g protein ve 5,8 g yağ bulunmaktadır. 100 gram yulafın içinde demir, kalsiyum ve potasyum da bulunmaktadır. 

    100 Gr Yulaf Kaç Kalori?

    1 porsiyon yulaf ortalama olarak 351 kalori olur. 100 gram yulaf 1 porsiyon olarak kabul edildiğinden bu şekilde porsiyon ayarı yapmak mümkündür. 100 gram yulafın %77'si karbonhidrat, %15'i protein ve %8'i de yağdır. 

    Yulafın Faydaları Nelerdir?

    Yulafın içinde bulunan mineraller ve vitaminler kalp rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.

    Yulaf enerji verir, uzun süre tokluk hissi olmasını sağlar ve doyurucudur.

    Kötü kolesterolü düşmesine yardım eder.

    Cilt sağlığı için faydalıdır ve kan şekerine iyi gelir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini destekleyerek sindirim sistemini çalıştırır.

    Zararlı hücrelerin büyümesini engeller ve kolon kanseri riskinin azalmasını sağlar.

    100 Gr Yulaf Besin Değeri: 100 Gr Yulaf Kaç KaloriYulaf Zayıflatır mı?

    Yulafın sindirimi hızlandırma ya da yağ yakma gibi herhangi bir özelliği yoktur. Fakat lif oranı çok yüksek bir besin olduğundan uzun süre tok tutma özelliği vardır. Doyurucu olduğundan diyetlerin ve sağlıklı beslenme dönemlerinin vazgeçilmez besini olarak da karşımıza çıkar. Fazla yemek halinde kilo yapabileceğinden yulafı dengeli şekilde tüketmek önemlidir.

    Özellikle kahvaltılarda tüketilen yulafın gün içinde uzun süre tokluk sağlaması zayıflamaya yardımcı olan bir durumdur. Yulafı ayrıca un şeklinde kullanarak tatlılar yapabilir ve hem hafif olmasını sağlayabilir hem de tatlı krizlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

    Yulafın Zararı Var mı?

    Yulafın tüketilmesinde herhangi bir zarar olduğu bilinmez. Fakat bazı kişilerde alerjik olarak yulaf hassasiyeti olabilir. Bu da yulafın tüketilmesi halinde o kişilerde şişkinlik ve gaza neden olur. Bunun yanında çöl yak hastası olan kişiler glüten tüketiminde dikkatli olması gerektiğinden yulafı da tüketmemeleri gerekir. Bazı yulafların içerisinde gluten olabildiği için yulafın içinde bulunanlara bakmak ve ona göre tüketmek gerekebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yulaf Nasıl Tüketilir?

    Yulaf, yulaf kepeği olarak tüketilebilen bir besindir. Bu şekliyle sindirimi hızlandırır ve smoothie içeceklerine de eklenebilir. İrlanda yulafı olarak da bilinen yulaflar genelde kabuğu çıkarılır ve sonrasında kesilerek tüketilir.

    Yulaf unu normal un yerine kullanılabilir ve un ile yapılan tüm yemek ya da tatlılara da eklenebilir. Yulafın en fazla tüketilen çeşidi yulaf ezmesidir. Lapa haline getirilerek ya da kuruyemişlerle, meyvelerde tüketilebilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow