hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'nun Neyi Meşhur? Bolu'nun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Bolunun Neyi Meşhur Bolunun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Bolu ile ilgili araştırma yaptığınız zaman meşhur yemekleri, kaplıcaları, gölleri ve doğal güzellikleri görebilirsiniz. Bol geniş yemek skalası ile karşınıza çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu'nun neyi meşhur dediğiniz zaman tek bir cevaptan daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Gezilecek yerleri, yemekleri ve tatlılarıyla Bolu pek çok seçeneğin buluştuğu bir şehirdir. Kendine özgü mutfakları ile ülkemiz insanları ve yabancı turistleri çekmeyi başarmaktadır. Bolu bölgenin en önemli mutfaklarına sahiptir. Türkiye’de en iyi aşçılar Bolu’nun Mengen ilçesinden çıkar ve ülkemizde aşçıları diyarı olarak anılır. Bolu’nun meşhur yemekleri Abant gölü çevresinde servis edilir. Bolu çikolatası mutlaka yenmesi gereken lezzetlerden birisidir.

    Bolu’nun En Meşhur Yemekleri 

    Bin yıllık mutfağı ile Bolu lezzetleri herkesin damağında iz bırakıyor. Saray mutfağından gelen tarifleriyle et yemeklerinde oldukça başarılı olan Bolu, sebzeli yemekleriyle de harikalar yaratıyor. Bolu'nun yöresel yemekleri şunlardır:

    Abant Kebabı: Abant’a özgü bir yemektir. Kızarmış ekmeğin üzerine közlenmiş patlıcan, kaşar ve et koyulur. Bolu’nun et lokantalarında mutlaka görürsünüz.

    Bolu Köftesi (Mengen Köftesi): Bolu’nun kendine özgü köftesidir. Özel kıyma harcı, soğan, soğan, çeşitli baharat ve maydanoz ile hazırlanan bu köfte garnitürlerle servis ediliyor.

    Paşa Pilavı: Bilinen pilavların dışındadır. Paşa Pilavında pirinç yerine soğan, patates ve yumurta kullanılarak yapılıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mengen Pilavı: Ana malzemeleri mantar ve bademdir. İsteğe bağlı domates ve fıstık eklenebilir. 

    Kaldırık Dolması: Hodan isimli bir bitkinin yapraklarından yapılır. Hodan bitkisi Karadeniz Bölgesi'nde yetişir. Bu sebeple farklı yemeklerin ana malzemesidir. Kaldırık Dolmasında haşlanan yaprakların içerisine mısır unu, sarımsak ve soğan hazırlanıyor. 

    Bakla Çullaması: Bu yemek Bolu’nun meşhur lezzetleri arasındadır. Bakla ve kuşbaşı et ile yapılır.

    Cevizli Keşli Erişte: Haşlanan eriştelerin üzerine ceviz, keş peyniri ve tereyağı eklenmesi ile yapılır. 

    Mudurnu Baklası: Bol salçalı ve soğanlı yapılan bir bakla yemeği olarak geçer. İçerisine farklı sebzeler de eklenebilir.

    Kedi Batmaz: Bolu mutfağında farklı ismiyle ün yapmış bir yemektir. Mısır ununun hamur haline getirilir ve üzerine tereyağında kavrulmuş kaz ciğeri veya keş peyniri eklenmesi ile yapılır.

    Bolunun Neyi Meşhur Bolunun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerBolu’dan Alınabilecek Hediyelikler

    Bolu Çikolatası: Bolu denince ilk akla gelen lezzettir. Bolu Çikolatasının çeşitleri fazladır ve dilediğiniz çeşidini almanız mümkündür. Antep fıstığı, yer fıstığı ve badem işe hazırlanan krokan çikolata ile kaplanır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu Tarhanası: Tarhana, farklı yörelerde farklı hazırlanış şekilleri sunulur. Bolu tarhanasının içerisinde damla sakızı ve toz karanfil kullanılır.

    Gerede Deri Ürünleri: Gerede dericilik ile ün yapmıştır. Tabaklanmış deri satın alabilir ve dilediğiniz ürünü diktirebilirsiniz. Cüzdan, ceket gibi çeşitli tekstil ve aksesuar seçenekleri görebilirsiniz.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow