hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir'in Neyi Meşhur? Nevşehir'in En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Nevşehirin Neyi Meşhur Nevşehirin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Özellikle turistik açıdan en önemli şehirlerden biri olarak Nevşehir öne çıkar. Bu kapsamda dünya çapında koruma altında olan Peri Bacaları Nevşehir'de yer alır. Bunun dışında daha pek çok turistik ve tarihi yer ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda birbirinden güzel ve lezzetli yöresel yemekleri ile birlikte hediyeler de yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Bunlar içerisinde testi kebabı, çömlek fasulyesi ya da sütlü çorba gibi daha birçok farklı yemek olduğunu söylemek mümkün. Birbirinden güzel hediyelik eşyaları ile birlikte aynı zamanda herkes sevdiğine ya da kendisine bir hatıra alabilir.

     Nevşehir'in Neyi Meşhur?

     Nevşehir hem yöresel lezzetleri hem de tarihi yapıları ile en önemli şehirler içerisinde gelir. Özellikle söz konusu Nevşehir olduğu zaman elbette ilk olarak Peri Bacaları akla gelmektedir. Aynı zamanda antik dönemden günümüze ulaşmış daha pek çok kültürel Yapı olduğunu söylemek mümkündür.

     Kozaklı kaplıcaları, Ortahisar ile Uçhisar Kaya oyması kaleleri ve Tarihi Mustafa Paşa evleri gibi yerler ön plana çıkmaktadır. Düğün çorbası, testi kebabı ve çömlek fasulyesi gibi daha birçok değişik yöresel lezzeti de olduğunu ifade etmek gerekir.

     Nevşehir'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

     Nevşehir birbirinden güzel ve meşhur yemeklerinin yanı sıra alınabilecek hediyeleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Özellikle harika yemekleri yöresel lezzeti ile turistlerin beğenisini kazanmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Testi kebabı

     - Çömlek fasulyesi

     - Sütlü çorba

     - Kayısı dolması

     - Nohutlu yahni

     - Gendirme

     - Düğün çorbası

     - Dolaz

     Bu şekilde birçok yöresel lezzeti ile birlikte Nevşehir önemli yemeklere sahiptir. Sadece Nevşehir'de değil aynı zamanda bu yemek türleri Türkiye'nin farklı şehirlerinde de pişirilmekte ve tüketilmektedir. Aynı zamanda birçok özel ve güzel hediyelik eşyaları olduğunu söylemek mümkündür.

     Ürgüp Kuruyemiş, Pazarki, Moru atelier, Sultanhisar halı gibi daha birçok değişik hediyelik eşyası olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda yiyecek çeşitleri üzerinden de yeni hediye olarak memlekete götürme şansı elde edilebilir.

     Nevşehir Gezilecek Yerler

     Nevşehir dendiği zaman öncelikle Elbette Peri Bacaları mutlaka gezilecek yerler içerisinde önde gelir. Aynı zamanda Kızıl vadi, Özkonak yeraltı şehri, Hacı Bektaşi Veli Müzesi, Sarıhan kültür ve kongre merkezi ile birlikte pek çok önemli mağaralar ve oyuklar bu konuda ön plana çıkar.

     Her biri tarihi ve kültürel açıdan sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünya çapında bilinen alanlardır. Bu sebepten dolayı Peri bacaları ile beraber Nevşehir'de birçok farklı yer kültürel miras olarak koruma altındadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow