hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Ali Koç'a cevap: Onlar iptal etti

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Ali Koça cevap: Onlar iptal etti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ali Koç'a cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, Ali Koç'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara cevap verdi.

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Ali Koça cevap: Onlar iptal etti


    KOÇ NE DEMİŞTİ?

    Basın toplantısında sarı-kırmızılıları hedef alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bundan birkaç ay önce bir ziyaretçim vardı. Ofisteyken telefonu çaldı. Arayan Dursun Özbek'ti. Aranan kişi ortak dostumuz. Acil görüşmek istediğini söyledi ve randevulaştılar. Beni ziyaret eden kişi apar topar yanımda gitti. Sonrasında ortak dostumun anlattığına göre Dursun Özbek kendisine, 'ortam çok gerildi, bu nedenle seviyesiz insanlar ortaya çıkıyor' demiş. Benim tek dostluk yapabileceğim tek kişi Ali Bey'dir. Ben Ali Bey'le yan yana gelip beraber bir yol planı çizelim istedim. Bununla beraber, TFF Başkanı bizi birbirimize düşürüp keyifle izliyor. Herkesin çatışmasını istiyor. Kendisi çok enteresan, seviyesiz bir adam. Hatta geçen gün Ali Bey'le bana aynı ana toplantı saati verip yine gereksiz bir tartışmanın çıkmasına vesile olup, ortam gerginden keyif alır gibi bizi izleyip gülüyordu. Bende o an bütün taşlar oturdu. Bu TFF başkanının yaptığı tüm seviyesizleri konuşmak istiyorum. Bunlara karşı beraber olup hareket edelim. Ali Bey'le konuş, bu toplantıyı yapalım. Hepimiz için iyi olacaktır. Lütfen bunları Ali Bey'e ilet' Bu ortak dost, gelip bana konuşmayı bu şekilde anlattı. Ayrıca Dursun Özbek; kendi camiası içinde kendisine karşı kumpaslar kurulduğunu, yapılan birtakım sosyal medya paylaşımlarından kendisinin haberi olmadığını belirtmiş. Talep edilen toplantıya 24 saat kala resmî hesaplarından hakkımda çok ağır açıklamalar yaptılar. Ben de bu açıklamalardan dolayı söz konusu buluşmayı iptal ettim. Toplantıya aracı olan ortak arkadaşımıza da artık bu görüşmenin söz konusu olmayacağını söyledim. Bunlar ne halkı, ne milleti ne de devleti umursayan insanlar değil. Benim böyle bir şahsiyetle işim olamaz. Dursun Özbek bunları yalanlamaya kalkabilir. O zaman bu aradaki dost, olanı biteni anlatacak cesaret ve dürüstlükte bir kişidir. İnşallah yalanlar. Bir taraftan görüşelim, arayı bulalım deyip diğer yandan çok ağır açıklamalar yapmak kadar alçalmak, alçaklaşmak... Tanıyın istedim. Hakikaten kapalı kapılar arkasında dost olmak isteyecek, sonra çıkıp aileme dil uzatabilecek kadar küçülecek, bunu da hiç utanmadan yapabilecek adamın kim olduğunu herkesin tanımasını istedim. Zaten konuştuğu dil de onun söylemleri değil. Bu arkadaşlar bir yerlerden güç alıyorlar.' ifadelerini kullanmıştı.

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Ali Koça cevap: Onlar iptal etti

    ÖZBEK'TEN CEVAP

    Konunun yaklaşık 4-5 ay önce yaşandığını belirten Dursun Özbek, "Ortak arkadaşımız beni ziyaret ederek Türk futbolundaki bu gergin ortamın ortadan kalkması için bir çağrıda bulundu bana. Ali Bey'le bu konuyu görüşebileceğimizi ve artık Türk sporundaki bu gergin ortamın son bulması için bu görüşmeyi düzenleyeceğini söyledi. Daha sportif bir ortamda olabilmemiz için ben bu görüşmeyi kabul ettim. Ali Bey de kabul etti. Daha sonra Ali Bey, bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal etti. Olayın özeti budur. Benim tavrım, bu gerginliği çözebilmek üzerineydi. Fakat rakibimiz bu görüşmeyi iptal etmiştir. Keşke o gün görüşseydik ve bu günlere gelmeseydi. Türk sporundaki bu gerginliğin önemle incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişten bugüne yaptıklarımızı göz önüne almamız lazım. Bunların ne kadar zararı ne kadar faydası olmuştur, bunların muhasebesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişteki bu söylemlerin artık bitmesi ve bütün camialara itidalin hakim olması gereği ortaya çıkmıştır. Vuku bulan olaylar detaylı bir şekilde incelenmelidir. Buradan da adil bir şekilde bunların önüne geçilmesi için gereken cezanın yapılması gerek. Galatasaray olarak rekabetin sahada parkede kalmasının peşindeyiz. Adil yönetim görevi TFF'ye ve kamuya düşmektedir. Onların da gereğini yapacağından eminim." dedi.

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Ali Koça cevap: Onlar iptal etti


    Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilme durumuyla alakalı konuşan Özbek, "Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yaptı. Bu çağrı tamamen Fenerbahçe'nin iç işidir. Bizim geleneğimizde rakiplerimizin iç işlerine karışmak gibi bir huyumuz yok. Bu konuda bir karar alacaklar. Her ne kadar geçmişte benzer söylemler yapılsa da Fenerbahçe Genel Kurulu'nun kendileri için en iyi kararı alacağından eminim." ifadelerini kullandı.

    7 Nisan'daki Süper Kupa finaline de değinen Galatasaray 1 numarası şu sözleri kullandı: "Karar mekanizması TFF'dir. O güne kadar gelişmeler değerlendirecek onlardır. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın Galatasaray arkasında durur." 

    -Ali Koç'un istifasının ardından Kulüpler Birliği Başkanlığına aday olur musunuz?

    "
    Süper Lig'de oynayan takımların başkanlarından oluşan bir kurum. Dolayısıyla Ali Bey'in istifası kişisel bir karardır. Daha evvel bu görevi yaptım. Vakfımızın içerisinde çok değerli başkanlar var. Ali Bey'in istifasıyla boşalan yere orayı en iyi şekilde temsil edecek arkadaşlarımızdan birisini seçeriz."

    -Trabzonspor maçı olayları

    "Olayların bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Buraya nasıl geldik arkadaşlar? Bu duruma Türk futbolu nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken en önemli konu bu. Geçmişten bugüne kadar söylemlerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor yoksa bizim söylemlerimiz çerçevesinde oluşan gerilim bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. İstenmeyen olaylar vuku bulmuştur, her iki camiaya da geçmiş olsun. Bu olayların bu seviyeye gelmesi hepimizi endişelendirmektedir. Adil bir çözüm bulmanın tek yolu, olayların başlangıcından itibaren bugüne nasıl geldik, buna bakmak lazım. Dileğim, bu tür olayların gündemimizden kalkması, bu olayların bir milat olması, olayla alakalı kişilerin cezalandırılması."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow