hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple M4 işlemcisi hakkında yeni bir rapor yayınlandı

    Apple M4 işlemcisi hakkında yeni bir rapor yayınlandı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bloomberg’ten Mark Gurman geçtiğimiz gün M4 işlemcisinin üretime yakın olduğunu açıklamıştı. İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapor Gurman’ın iddiasını doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapora göre Apple M4 işlemcisi tasarım halinden tamamen çıktı ve final aşamasına geçti. Kaynaklar teknoloji devinin final aşamasında sıkı kontroller yaptığını ve işlemcinin üretim aşamasına yaklaştığını söyledi. Üretim kademesinde en başta deneme üretimleri olacaktır ve sonra da seri üretim başlayacaktır.

    Apple M4 işlemcisi M serisi içinde şimdiye kadarki en fazla çekirdeğe sahip çip olacak. Apple’ın yeni nesil yongayı yapay zeka özelliklerine göre tasarladığı vurgulanıyor. Hem M4 hem de A18 çipleri gelişmiş Neural Engine içerecek ve her ikisi de 3 nm süreciyle üretilecek.

    Mark Gurman’a göre M4’lü ilk MacBook’lar ve iMac ekim ya da kasım ayında tanıtılacak. Apple geçtiğimiz sene ekimde M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerini aynı anda tanıttı. Dolayısıyla M4 serisinin de aynı zaman dilimi içinde tanıtılması ve M4’lü Mac modellerinin de piyasaya sürülmesi mümkün. Gurman tüm Mac serisinin 2024 sonundan 2025 ortasına kadar M4 işlemcisiyle yenileneceğini de belirtti.

    İlk olarak iMac, 14 inç’lik MacBook Pro, 16 inç’lik MacBook Pro ve Mac mini’nin M4’lü modelleri çıkacak. Ardından 2025 baharında 13 ve 14 inç’lik MacBook Air’lar, 2025 ortasında Mac Studio ve sene sonuna doğru da M4’lü Mac Pro piyasaya sürülecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow