hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk, TikTok’u savundu

    Elon Musk, TikTok’u savundu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    TikTok’un yasaklanma ihtimaline değinen Elon Musk, böyle bir yasağın X’e fayda sağlayacağını ama buna rağmen bu karara karşı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu anda internet dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri TikTok’un yasaklanma ihtimali. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan TikTok’un ABD’de kullanıma yasaklanması, ciddi ciddi konuşulmaya başlanmış durumda.

    Bu da ciddi bir tartışma başlattı. Çünkü ABD’de pek çok kişi bunun ifade özgürlüğüne ağır bir darbe indireceğine inanıyor. Bu isimlerden biri de Elon Musk.

    Dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri olan X’in (eski adıyla Twitter)’ın sahibi olan Elon Musk, bugün X hesabından bir paylaşım yaparak TikTok’un yasaklanmasını doğru bulmadığını söyledi. TikTok’un ABD tarafından yasaklanmasının X’e fayda sağlayacağını söyleyen Musk, buna rağmen bu yasağa karşı olduğunu söyledi. Musk’a göre böyle bir yasak ifade özgürlüğüne karşı bir hamle olur.

    Amerikan Temsilciler Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edilen TikTok yasağının yürürlüğe girmesi için ABD Senatosu’ndan da geçmesi gerekiyor. Eğer Senato da bu yasağı onaylarsa son söz ABD Başkanı Joe Biden’a kalıyor. Ancak Biden daha önce yaptığı bir açıklamada, eğer bu yasa tasarısı masasına gelirse imzalayacağını söylemişti. Yani aslında TikTok’un yasaklanmasının önünde sadece bir adım kaldı; O da Senato. Eğer Senato da bu yasağı onaylarsa, Biden zaten kararın altına imzasını atacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow