hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk’a 128 milyon dolarlık dava

    Elon Musk’a 128 milyon dolarlık dava
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bir grup eski Twitter yöneticisi, Elon Musk ve X’e milyonlarca dolarlık ödenmemiş kıdem tazminatı nedeniyle dava açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddialar, Musk’un Ekim 2022’de şirketi devralmasını çevreleyen kaotik koşullara dayanıyor. Musk şirketin kontrolünü ele geçirdiğinde ilk hamlesi Agrawal’ı, CFO Ned Segal’i, baş hukuk sorumlusu Vijaya Gadde’yi ve genel danışman Sean Edgett’i kovmak oldu.

    Davaya göre Musk, uzun süren satın alma dönemi yüzünden bu gruba karşı “özel bir öfkeye” sahipti. Davaya göre Agrawal’ın 57,4 milyon dolarlık kıdem tazminatı, Segal’ın 44,5 milyon dolar, Gadde’nin 20 milyon dolar ve Edgett’in 6,8 milyon dolar olmak üzere toplam 128 milyon dolar hakkı bulunuyor.

    Dava, Musk’ın biyografi yazarı Walter Isaacson’un olaylarla ilgili anlatımına atıfta bulunuyor. Musk’ın Twitter anlaşmasını bir gün erken bitirmek için acele ettiğini, para kısımlarında ise tazminat borçları olduğunu iddia ediyor.

    Isaacson’a göre Musk, yasal manevranın kendisine yaklaşık 200 milyon dolar kazandırdığını söyleyerek övünüyor. Davada şöyle deniyor: “Musk faturalarını ödemiyor, kuralların kendisi için geçerli olmadığına inanıyor ve zenginliğini ve gücünü kendisiyle aynı fikirde olmayan herkese kaba davranmak için kullanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ” Davacıların kıdem tazminatlarını ödedi, onları sebepsiz yere kovdu, sonra sahte davalar uydurdu ve çeşitli şirketlerinin çalışanlarını kararını desteklemeleri için atadı.” Twitter’ın eski sahibi Musk’ın ise bu iddialara ne diyeceği henüz belirsiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow