hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fallout oyunlarının satışlarında yaşanan patlama devam ediyor

    Fallout oyunlarının satışlarında yaşanan patlama devam ediyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    1997 yılında çıkan ilk oyunuyla hayatımıza giren ve sonrasında çıkan devam oyunlarıyla birlikte oyun dünyasının en önemli serilerinden birine dönüşen Fallout serisi, son günlerde yeniden oyun dünyasının gündemine taşınmış durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon Prime Video tarafından hazırlanan dizi uyarlamasının yayınlanması, bu seriye olan ilgiyi bir anda arttırdı. Hatırlarsanız dizinin yayınlanmasının ardından oyun satışlarında kayda değer bir artış yaşandığını haberini paylaşmıştık.

    O dönemde bu oyunların satışlarında yüzde 200’leri bulan bir artış söz konusuydu. Bu kendi başına yeterince etkileyici değilmiş gibi, Fallout satışları aradan geçen bir haftada çıtayı daha da yukarı çekti. Yüzde 200’lerde olan o artış, bugün artık yüzde binlere ulaşmış durumda. Gameindustry.biz’in raporuna göre Avrupa bölgesinde Fallout 4 satışları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 7500 arttı. Böylesine büyük bir artışın benzerine bugüne kadar neredeyse hiç rastlamamıştık.

    Gameindustry.biz tarafından paylaşılan bu bilgi, dizinin oyun satışları üzerinde ne kadar olumlu bir etkisi olduğunu gözler önüne eriyor. Hatırlarsanız The Last of Us dizisi çıktığında Last of Us oyunlarının satışlarında da kayda değer bir artış olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak bu hafta gördüğümüz %7500’lük artış gibisini The Last of Us’ta bile görmemiştik. Dizi sayesinde bu klasik serinin yeniden bu kadar revaçta olması, oyun serisinin geleceği için de çok iyi haber. Çünkü böylesine bir talep, yeni oyunun da önünü açacak ve başarı şansını arttıracaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow