hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google, İsrail teknoloji konferansını protesto eden mühendisi kovdu

    Google, İsrail teknoloji konferansını protesto eden mühendisi kovdu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Google, New York’taki bir İsrail teknoloji etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında İsrail’deki işletmesinin genel müdürü Barak Regev’in sözünü kesen bir Bulut mühendisini kovdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ben bir Google yazılım mühendisiyim ve soykırıma veya gözetlemeye güç veren teknolojiler geliştirmeyi reddediyorum!” diyerek protesto eden çalışan kovuldu. Serbest gazeteci Caroline Haskins tarafından çekilen ve internette viral olan bir videoda mühendisin bağırdığı görüntüler viral oldu.

    Seyircilerin alayları arasında güvenlik tarafından sürüklenirken konuşmaya devam eden eski çalışan Nimbus Projesi’nden bahsediyordu. Bu, Google ve Amazon’un İsrail ordusuna yapay zeka ve diğer ileri teknolojileri sağlamak üzere kazandığı 1,2 milyar dolarlık sözleşme.

    Geçtiğimiz yıl bir grup arama motoru devi çalışanı, şirkete Arap, Müslüman ve Filistinli işçilerin maruz kaldığı “nefret, taciz ve misilleme”nin yanı sıra, şirketi Nimbus Projesi’ni iptal etmeye çağıran açık bir mektup yayınladı.

    Mühendis, “Nimbus Projesi Filistinli topluluk üyelerini tehlikeye atıyor! Bulut apartheid için kullanılacak teknolojiyi üretmeyi reddediyorum” dedi. Regev, mekandan çıkarıldıktan sonra izleyicilere şunları söyledi: “Demokratik değerleri temsil eden bir şirkette çalışma ayrıcalığının sanatı, farklı görüşlere sahne oluyor.” Eski çalışan Google’ı soykırımın suç ortağı olmakla suçlamasının ardından konuşmasını bitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, New York’taki MindTheTech konferansı sırasında meydana geldi. Bu yılın teması görünüşe göre “İsrail Teknolojisinin Yanında Durun”du çünkü İsrail’deki yatırımlar 7 Ekim Hamas saldırılarından sonra yavaşladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow