hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google yapay zeka programları üzerinde çalışmalarını arttırdı

    Google yapay zeka programları üzerinde çalışmalarını arttırdı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Google, hikaye yayınlamak için yeni üretken yapay zeka araçlarını kullanan bazı yayıncılarla sessizce anlaşmalar yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılda onbinlerce dolar değerinde olduğu bildirilen anlaşmaların, medya okuryazarlığı projelerini, bilgi doğrulama araçlarını içeren Google Haber Girişimi’nin (GNI) bir parçası olduğu ortaya çıktı.

    Ancak üretken yapay zeka yayınlama araçlarına geçiş, şirket için yeni ve muhtemelen tartışmalı bir adım olacak. Adweek’e göre program şu anda “bir avuç” küçük yayıncıyı hedefliyor.

    Adweek’in raporuna göre “Beta araçları, içerik üreticilerin işini kolaylaştırmakla kalmayıp sırf Google’ın AI programlarını kullandıkları için para kazanmalarını da sağlıyor.

    Düzenleme kapsamında yayıncılara ne kadar ödeme yapıldığı tam olarak belli değil, ancak Adweek bunun yıllık “beş haneli bir meblağ” olduğunu söylüyor.

    Buna karşılık, medya kuruluşlarının araçları kullanarak günde en az üç makale, bir haftalık haber bülteni ve bir aylık pazarlama kampanyası yayınlamayı kabul ettiği bildiriliyor.

    Görünüşe göre programdaki yayıncıların AI kullanımlarını açıklamaları gerekmiyor, bu da kariyerlerine de zarar gelmemesini sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka tarafından oluşturulan kopyanın, insan editörlerin yayınlamadan önce içeriği incelemesine yardımcı olmak için metnin her bölümünün güvenilirliğini belirtmek üzere renk kodlu bir sistem kullandığı bildiriliyor. Bu kapsamda hem şirket hem de içerik oluşturucular extra kazanım elde ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow