hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung ve sendikalar arasında zam konusunda anlaşma sağlanamadı

    Samsung ve sendikalar arasında zam konusunda anlaşma sağlanamadı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Güney Kore medyasından gelen haberlere göre Samsung, 1969’dan bu yana ilk greviyle karşı karşıya. Grev 17 Nisan’da Hwaseong’da bulunan Samsung DSR Tower binalarında başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sendikalar %6.1 oranında ücret artışı talep ederken, Samsung ise ücrete %5.1’lik zam önerdi. İki taraf çıkmaza girdi ve sendikalar da grev kararı aldı. Sendika üyesi 124.804 çalışan var. Bu çalışanlar şirketin iş gücünün %22’sini oluşturuyor.

    Sektörden bazı eleştirmenler grevin uzaması halinde üretimin etkilenebileceğini ve bu yüzden üretim takviminde bir takım değişiklikler olabileceğini söyledi. Teknoloji devinin planlarına yakın bir kaynak yaptığı açıklamada, “2023’te yarı iletken endüstrisinde büyük bir gerileme yaşandı. Bu durum şirketi etkiledi. Sendikalarla kısa sürede ortak nokta bulunmalı ve grev uzun sürmemeli” dedi.

    Bir yandan grev gelişmesi konuşulurken ilginç başka bir iddia da gündeme geldi. Söylentilere göre Samsung’un uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6 modelini çıkarmakta kararlı. Hatta telefondaki maliyet sorunları da çözülmüş.

    Hatırlarsanız The Elec ve farklı birkaç kaynak tarafından da ucuz Galaxy Z Fold6’dan bahsedilmişti. Yeni dedikodu bir yandan da eski rivayetleri onaylamış oluyor. Şirketin bu hamlesi sadece Fold serisi ile sınırlı. Biraz şaşırtıcı görünüyor, fakat durum öyle değil. Galaxy Z Flip serisi iyi satış rakamına sahip. Fold serisi ise Flip’le karşılaştırıldığında gerilerde kalıyor. Ucuz Galaxy Z Fold6 modeli satışların canlanmasına yardımcı olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow