hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son çeyrek akıllı telefon pazarı için oldukça verimli geçmiş

    Son çeyrek akıllı telefon pazarı için oldukça verimli geçmiş
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    2024’ün ilk çeyreği akıllı telefon pazarı için oldukça olumlu geçti. Ancak ilk sırayı Samsung’a kaptıran Apple için işler o kadar da iyi gitmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknoloji dünyasını yakından takip eden pazar araştırma şirketi Canalys, akıllı telefon pazarına dair son raporunu paylaştı. Canalys’in raporu, telefon pazarı için son derece pozitif bir tablo çiziyor. Zira son çeyrek bu pazar için oldukça verimli geçmiş görünüyor. Canalys’in raporuna göre 2024’ün ilk çeyreğinde dünya genelinde 296.2 milyon akıllı telefon satıldı. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10’luk bir artış anlamına geliyor.

    Daha da önemlisi, telefon pazarındaki yükseliş iki buçuk yıl sonra ilk kez çift haneli rakamlara ulaştı. Pandemi dönemi sonrası yavaş yavaş toparlanmakta olan telefon pazarı, geçtiğimiz çeyrekle birlikte ilk kez gerçek anlamda yükselişe geçti.

    Bir önceki çeyrekte zirveyi Apple’a kaptıran Samsung, 2024’ün ilk çeyreğinde zirveyi geri aldı. Geçtiğimiz çeyrekte dünya genelinde 60 milyon telefon satan Samsung, böylece Apple’ı bir kez daha geride bıraktı.

    Güney Koreli teknoloji devinin pazar payı bugün itibarıyla yüzde 20’ye ulaşmış durumda. Galaxy S24 serisinin gördüğü yoğun ilginin yanı sıra yeni Galaxy A modellerinin iyi bir satış grafiği çizmesi de Samsung’un zirveyi geri almasına yardımcı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan son dönemde Çin’de düşüşte olan Apple’ın kan kaybetmesi de ilk sırayı Samsung’a kaptırmasında etkili oldu. iPhone satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 düştü. Samsung ile Apple’dan sonra en çok telefon satan şirketler Xiaomi, Transsion ve Oppo oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow