hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok ve ByteDance senatörler tarafından baskı altında

    TikTok ve ByteDance senatörler tarafından baskı altında
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Senato, TikTok’un satışını veya yasaklanmasını zorunlu kılacak tasarıyı değerlendirirken milletvekilleri, uygulamanın oluşturduğu iddia edilen ulusal güvenlik tehdidini mercek altına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi iki önde gelen senatör, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nden, uygulamaların gizliliğinin kaldırılmasını ve kamuya açıklanmasını talep ediyor.
    Demokrat Senatörler Richard Blumenthal ve Cumhuriyetçi Senatör Marsha Blackburn, “İstihbarat camiasının Kongre’ye verdiği son gizli brifinglerde dile getirdiği bilgi ve endişelerden derin bir rahatsızlık duyuyoruz” diye yazdı. “Amerikan halkının, özellikle de TikTok kullanıcılarının, söz konusu ulusal güvenlik sorunlarını anlaması kritik önem taşıyor.”

    İstihbarat camiasının uygulamayla ilgili endişeleri uzun süredir bir tartışma kaynağı oldu. Uygulama gizlilik protoküllerini açıklasa da milletvekilleri  “duyduğumuz tek bir şey bile TikTok’a özgü değil” ifadelerini kullandı. Yani uygulamanın açıkladığı özellikleri yetersiz buluyorlar ve daha fazlasını talep ediyorlar.

    Axios raporunda, bir milletvekilinin “kendilerine TikTok’un kullanıcıların cihazlarındaki mikrofonu gözetleyebildiğinin, takip edebildiğinin söylendiğini” söyledi.

    Uygulama, tuş vuruşlarını kullanıyor ve kullanıcıların diğer uygulamalarda ne yaptığını belirliyor.” Bu endişe verici görünebilir ancak aynı zamanda sosyal medya hizmetlerinin on yıldan fazla bir süredir talep ettiği uygulama izinlerinin de bir açıklaması arasında bulunuyor. Uygulama uzun süredir gizlilik endişeleri ile mercek altında denebilir. Bu durum kısa sürede de gemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow