hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEM'e kapatma davası açılacak mı? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstiklal Marşı'nın okutulmaması, Türk bayrağının kaldırılması... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, son günlerde kamuoyunda tartışılan başlıklar için DEM Parti ile ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istedi. Parti yöneticileri hakkındaki soruşturma belgelerini talep eden başsavcılığın, dosyalar üzerinde inceleme yapacağı öğrenildi. İncelemelerin ardından parti ile ilgili hazırlanan rapor doğrultusunda yargı süreci netleşecek. CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt'un haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARŞ-BAYRAK GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

    DEM Partili belediyelerde Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmaması' ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında 'Türk bayrağının kaldırıldığı' iddiaları çok tartışılmıştı. O görüntülerle ilgili adli idari soruşturmalar başlatılırken, parti kapatma davalarını açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti.

    YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DOSYALARINI TALEP ETTİ

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre, Diyarbakır'da belediyede bayrak ve İstiklal Marşı'nın indirilmesi tartışmaları ile ilgili başlayan soruşturma belgeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca talep edildi. Talep edilen soruşturma dosyalarına ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir rapor hazırlanıyor. Yapılan incelemelerin ardından düzenlenecek söz konusu rapora göre, DEM Parti ile ilgili yargısal süreç netleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Siyasi Partiler Bürosu bulunuyor. O büro, partilerle ilgili başsavcılığa tanınan yetkilere ilişkin çalışmaları yürütüyor. Siyasi partilerin tüzük ve programlarının anayasa ve kanun hükümlerine uygunluğu, siyasi partilerin kapatılması için dava açılması görevleri bu büro tarafından yapılıyor. Siyasi Partiler Bürosu, bu kapsamda bir parti ile ilgili herhangi soruşturma olduğunda da ilgili başsavcılıktan soruşturma dosyasını istiyor.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow