hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuda tasarruf nasıl olacak?

    Kamuda tasarruf için kanun değişikliği hazırlıklarında sona gelindi. Taslağın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Yasa ile kamu binalarının ve araç parkının mercek altına alınması sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir yandan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Kamuda tasarrufu içeren düzenleme yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

    Yerel seçimlerin ardından hükümetin neşter vurmaya hazırlandığı alan kamu harcamaları olacak.

    Son rötuşların atıldığı kanun teklifinin kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Hazırlanacak kanun teklifi ile bazı harcama kalemlerinde kısıtlamalara gidilecek. Mevcut kaynaklar verimliliği artırıcı şekilde kullanılacak. Çıkarılacak kanun ile bağlayıcılık sağlanacak.

    Hükümet ilk aşamada ek ödenek taleplerine olumsuz yanıt verecek. Giderler mercek altına alınacak. Kamuda yeni bina ve araç alımı ile kiralaması bir süre yapılmayacak. Fazla araçlar satılığa çıkarılacak. Sarf malzemeleri, ısınma, aydınlanma, haberleşme ve basın-yayın giderleri de incelenecek.

    Bu alanlarda çeşitli kesintilerin yapılması bekleniyor. Resmi taşıt kullanımı da sınırlanacak. Kamu bütçesinde önemli bir yer tutan temsil ve ağırlama giderleri ile tören-tanıtım gideri bütçelerinin de küçülmesi öngörülüyor. Personel ve sağlık giderlerinin de incelenmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük yatırımların da gözden geçirilmesi gündemde. Sadece gerçekleşme oranı yüzde 70’in üzerinde olan ve ekonomiye katkı sunacak yatırımlar desteklenecek. Burada deprem bölgesi istisna sayılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow