hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik sigortasında yeni dönem

    KAYNAKCNN TÜRK

    Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Artık primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek. Mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak olan uygulamanın detayları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Fiyatlar değişiyor. Yürürlüğe girecek olan yeni uygulamanın detayları belirlendi. Peki trafik sigortasındaki yeni dönem uygulaması nasıl olacak?

    TÜKONFED Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı bu soruya, “Bir fiyat endeksi açıklanacak ve bunda da TÜİK’in verilerine bakılacak. Eskisi gibi artık fiyatları devletin belirlediği ya da dönüp her ay düzenli standart bir artırımının enflasyonun altında veya zarar ettirecek bir artırım olmayacak” şeklinde yanıt verdi.

    Trafik sigortasında yeni dönem

    Peki trafik sigortası ücretleri neye göre arttırılacak?

    “Bir araç fiyatlarının artışına bakılıyor birinci konu. İkinci konu asgari ücretin fiyatlarına artışlarına bakılıyor. Üçüncü konu buradaki servis yedek parça fiyatlarına, araba yedek parça fiyatlarına, onarım servis bedellerine bakılıyor.”

    Trafik sigortasındaki bu yeni uygulama ne zaman faaliyete geçecek?

    “Trafik sigortasında mayıs ayından itibaren normalin üzerinde bir artış bir ayarlama en azından hızlı bir şekilde gelebilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow