hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstü indi! Bakan Uraloğlu'ndan CNN TÜRK'e açıklama

    Fransa'nın başkenti Paris'ten kalkan bir kargo uçağı, İstanbul Havalimanı'na iniş yapacağı sırada ön iniş takımları açılmadı. Dev kargo uçağı, gövdesi üzerine İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş gerçekleştirdi. Facianın eşiğinden dönülen kazada ölen yada yaralanan olmadı. Kaza sonrası uçağın iniş takımlarının neden açılmadığı araştırılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu detayları CNN TÜRK'te anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık açıklamasında “8 Mayıs (bugün) günü, FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde (pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır. Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN TÜRK canlı yayınında uçağın gövde üzerine inişine dair yaptığı açıklamada; "Fransa'dan İstanbul'a sefer yapan bir kargo uçağı havalimanına yaklaştığı esnada ön iniş takımları açılmıyor. Havalimanı ile irtibata geçiyor önce pisti past geçiyor 2. seferinde de gözlem yapılabilmesi için yakın geçiş yapıyor. Ön iniş takımlarının açılmadığı tespit ediliyor. Gerekli müdahale ekipler organize ediliyor. Diğer uçuşlarla ilgili önlemler alınıyor ve uçağın indirilmesi sağlanıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Uçak pist içerisinde kalabildi. 2 pilotu vardı. pilotlar da tahliye edildi. O pist geçici olarak uçuşa kapatıldı. Konuyla ilgili ayrıca kaza inceleme konusunda arkadaşlarımızı görevlendirdik." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow