hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! ''Türkiye ile iş birliği AB'nin stratejik çıkarına''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderdi. Avrupa medyası da Türkiye'nin bölgede 'Kilit bir aktör' olduğunu yazdı. AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "Somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB KONSEYİ TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN GELECEĞİNİ ELE ALDI

    AB’nin Güvenlik ve Dış Politikadan Sorumlu Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in geçen yılın sonunda hazırladığı rapor temelinde yapılan tartışmalar sonunda alınan kararda, “Avrupa Birliği’nin, Doğu Akdeniz’de istikrarlı ve güvenli bir ortamda ve Türkiye ile işbirliğine ve karşılıklı yarara dayalı bir ilişkinin geliştirilmesinde stratejik çıkarı vardır” ifadesi yer aldı. Metnin sonunda ise Türkiye’nin sürece yapıcı katkısının Borrell’in raporunda yer alan alanlarda işbirliğinin ilerletilmesi açısından yararlı olacağı da vurgulandı.

    "TÜRKİYE'YE SOMUT BİR ŞEYLER SUNULMALI"

    Brüksel merkezli yayın kuruluşu Euractiv, ismi açıklanmayan bir AB Diplomatının verdiği bilgileri okuyucuları ile paylaştı ve özellikle Almanya'nın Türkiye'ye olumlu mesaj verilmesi konusunda ısrarcı olduğunu, İtalya ve İspanya'nın da Berlin'le aynı fikirde göründüğünü ve Türkiye'ye "Somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel de, “Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istiyoruz. Bu ülke ile istikrarlı ilişkiler geliştirmek istiyor ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istiyoruz. Burada, Kıbrıs’taki durumun, özellikle de BM’nin çözüm sürecinin son derece önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow