hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK saldırıya uğrayan İran üssünün uydu görüntülerine ulaştı! İşte detaylar...

    İran’da İsrail tarafından vurulduğu iddia edilen hava üssünde, İsfahan kentinin seçilmesinin bir önemi var mı? Neden burası tercih edildi? Barındırdığı nükleer tesislerden dolayı olabilir mi? ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırıda ülkesinin olmadığını söyledi. Ancak birkaç gün önce de Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e yönelik her türlü saldırısına karşılık verileceğini açıklamıştı. Blinken, bugün gerçekleşen İtalya’da G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda neden 'Saldırıyı uygun bulmadık' dedi? Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları şu ifadelerle aktardı;

    İran’da İsrail tarafından vurulduğu iddia edilen İsfahan hava üssü. Verilen bilgilere göre, çok büyük bir hasar görülmüyor. Yerde büyük kraterler yok. Görünen yıkılmış binalarda yok. Herhangi bir yanık izi görülemiyor. Bu uydu görüntülerinde yanık izlerini kontrol etmek için ek görsele ihtiyaç duyduğu söyleniyor. Bu not ediliyor.

    İran Haber Ajansı FARS’ta İsfahan vilayetindeki askeri üsteki bir ordu radarının olası hedeflerden biri olduğunu ve saldırıdan kaynaklanan tek hasarın çok sayıda ofis binasının camlarının kırılması olduğunu söylemişti. İsrail’in yaptığı bu misillemeye, misillemenin zaten İran tarafından ciddiye alınmayarak küçümsendiği CNN TÜRK ekranlarından izleyicilerimiz duymuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GeçmişteF-14 tomcat savaş uçaklarının bulunduğunu, CNN’in arşiv deki uydu görüntülerine baktığında F-14’lerin saldırı öncesinden buradan götürüldüğü ve saldırıda zarar görmediği öğrenildi.

    Dün gece bu saldırıların ilk ortaya çıktığı anlardan itibaren en çok bilgi akışı Washington’dan oldu. Amerikalı üst düzey yöneticiler çeşitli kaynaklara konuşarak; saldırının sınırlı olduğunu nükleer tesislerin hedef alınmadığını, insanlı hava araçları yani savaş uçaklarıyla, insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiğini, ABD’nin aynı gün yani perşembe günü içerisinde önceden bilgisi olduğunu söylediler.

    Aynı zamanda dün resmi olarak duyurulmasına şu bilgiyi verebilirim. ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü. Büyük ihtimalle o bilgi burada verildi. Bugün ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İtalya’da G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda “Tek bir şey söyleyebilirim; biz herhangi bir saldırıya karışmadık, biz böyle bir şey yapmadık. Saldırıyı uygun bulmadık. Saldırıdan sonra bölgede gerginliğin yatışmasını istiyoruz. Bölgesel bir savaş istemiyoruz. Üzerine çalıştığımız şey bu" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow