hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dubai'de bir yılda yağan yağmur 12 saatte yağdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde, son 75 yılın en yüksek yağış miktarı görüldü. Şiddetli yağış nedeniyle seli beraberinde getirdi. Araçlar yolda mahsur kaldı, Dubai Havalimanı'nda uçaklar sulara gömüldü. 20 kişi hayatını kaybetti. CNN International Muhabiri, felaketi CNN TÜRK canlı yayınında aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yollar kapandı, trafik durdu. Çöl ülkesi Dubai'yi sel aldı. CNN International Muhabiri Eleni Giokos, CNN TÜRK canlı yayınında an be an selin vurduğu kentin durumunu anlattı.

    “Körfez bölgesine büyük miktarda yağış olduğunu gördük sadece BAE’de değildi. Umman ve diğer ülkelerde de yaşandı. Normalde çok kuru ve sıcak bir ülke burası, gördüğünüz gibi dizime kadar su çıktı. Görüntüler gerçekten inanılmaz, yolların kapandığını gördük. Trafiğin durduğunu gördük insanlar kaldı arabaların içinde bu iklim krizinden mi bölgedeki değişiklikten mi bilmiyoruz. Bunun kesinlikle böyle olduğunu düşünüyoruz. Buradaki altyapı yağışa uygun inşa edilmemiş. Dubai, yağış olduğunda gördük daha önce ama bu kez metrekare başına 100 milimetreden fazla yağmur düştü.”

    Dubaide bir yılda yağan yağmur 12 saatte yağdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yüz yılın en yüksek yağış miktarının düştüğü ülke bu yağışı hiç beklemiyordu. Normalde 1 yılda düşen yağış miktarı çöl şehrinde yalnız 12 saat içerisinde düştü. Mazgal olmayan şehirde sokaklar göle döndü. Trafik durdu.

    Dubaide bir yılda yağan yağmur 12 saatte yağdı

    “Acil servislerin gece boyunca çalıştığını gördük özellikle de suyun gidebileceği bir yer olmadığı için giderler olmadığı için gördük. Dubai'den gitmek isteyen havaalanlarına gidemedi. Otobanların tamamen suyla dolup taştığını gördük. Uçaklar başka ülkelere yönlendirildi. Şu an hala krizin içerisindeyiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow