hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel okulda kutlamalara sınırlama

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel okullardaki kutlamalara sınırlama getirilmesinden,, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine kadar birçok değişiklik yapıldı. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KÜLTÜREL DEĞERE AYKIRI ETKİNLİK DÜZENLENMEYECEK"

    Özel okullarda artık, "Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamayan etkinlik ve kutlamalar" yapılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

    "SOSYAL ETKİNLİK VE GELİŞİM MERKEZİ"

    Yönetmelikte ortaokul öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerine de bir parantez açıldı. Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bu faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapılacağı "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adıyla yeni bir kurum türü tanımlandı.

    Özel okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ders kitaplarının okutulması esas kılındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÜCRETSİZ OKUYAN ÖĞRENCİNİN SEÇİLMESİ

    Ve yönetmelikte ayrıca, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine yönelik de değişiklik yapıldı. Ücretsiz eğitimde öncelik sağlanan, harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocukların yerleştirme işlemleri merkezi sistemle MEB tarafından gerçekleştirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow