hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim anlattı: Altın yatırımcısını bu yıl ne bekliyor?

    İç piyasada 2023 yılında en çok kazandıran yatırım aracı gram altın oldu. Uzmanlar yeni yılda gram altının ons altının etkisiyle daha çok destek bulacağını söylüyor. Ons altında yükselişin süreceği ve 2 bin dolar seviyelerinin artık mazide kalacağı öngörülüyor. Konunun detaylarını Murat Ferman aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Ferman detayları şu ifadelerle aktardı;

    2023 yılında aslında altın, Türkiye piyasalarında özellikle son dönemde artış trendine girdi ve prim yaptı. Ancak dünyada ons bazında ve dolar cinsinden hesaplanan altında güçlü dolar sopası altında kalma, bir türlü kendini 2 bin doların üstüne atamama, Ukrayna ile Gazze’deki savaş ve çatışmalara rağmen güvenli liman olma hasebiyle böyle birdenbire yukarı yönlü bir ralliye geçememe handikabını yaşadık.

    Tabii Türkiye’de altının kavrayışı, halk nezdindeki itibarı ve değerlendirmesi farklıdır. Biz gram üzerinden ve dolar-TL partisindeki gelişmelere göre hareket ederiz. Burada vatandaşın çok dikkatli olması lazım. Çift takla sendromu var.

    Dünyada dolar-TL paritesi ve ons-gram geçişi bakımından bazen ons başına altın fiyatları düşerken bu Türkiye’de artar. Bu konuya dikkat etmek lazım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii bütün finansal varlıklar dolar sopası altında bir sene boyunca bunaldıktan sonra şimdi kendilerini yeniden yukarıya atmaya, seneye de iyi bir başlangıç yapıp doğru sinyaller göndererek adeta kurumların ve yatırımcıların gönlünü baştan çelmeye çalışıyorlar.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow