hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonominin seyrinde son durum ne? Mehmet Şimşek açıkladı

    "Yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, rezervlerimiz güçlendi ve kur oynaklığı azaldı." Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin seyrini böyle anlattı. Bakan, uygulanan politikaların sonuçlarının alınmaya başladığını vurguladı ve "Türk lirasında kan kaybı durdu." dedi. Şimşek, Kur Korumalı Mevduattan tasarruflara kadar önemli açıklamalarda bulundu. Bakan neler dedi? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomide atılan adımlara ilişkin son durumu değerlendirdi. Sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti ve hangi yansımaları gördüklerini anlattı.

    Sabah gazetesine konuşan Bakan, Türkiye'nin not görünümünün iyileştiğini de hatırlattı ve brüt rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığına dikkat çekti.

    Ekonominin seyrinde son durum ne Mehmet Şimşek açıkladı

    Bakan, büyümede yeniden dengelenme başladı vurgusu da yaptı. Ve "daha dengeli bir kompozisyona doğru yol alıyoruz." dedi. Şimşek, cari açığın da azalmaya devam ettiğinin altını çizdi.

    Ve Kur Korumalı Mevduat uygulaması. Bakan, hesaplarından çıkış olduğunu belirtti. "Para politikasındaki normalleşmeyle TL getirileri artmaya başladı. Kur Korumalı Mevduat stoku 25 Ağustos'ta 3.3 trilyon TL idi. 1 Aralık itibarıyla bu tutar 2.7 trilyon TL'ye geriledi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonominin seyrinde son durum ne Mehmet Şimşek açıkladı

    Peki kamudaki tasarruflarda son durum ne? Şimşek, kurumların planlanmış taşıt talepleri olduğunu belirtti ve örnek verdi. “Taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, kullanımı ucuz olan elektrikli Togg'u alabilirsin' diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow