hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs aşıları temize çıktı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Koronavirüs aşılarının kalp krizine ve kanda pıhtılaşmaya neden olduğu iddiası zaman zaman gündeme geliyordu. 20 milyon kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre aşı olanlarda bu riskin azaldığı saptandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR" İDDİASINA YANIT GELDİ

    Kalp krizine neden olduğu iddia ediliyordu. Bilim insanları bu iddialara son noktayı koydu. CNN TÜRK'e konuşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Bora Demirçelik, "Bilimsel olarak aşı olanlarda COVID-19'a ait özellikle MRNA aşıları olanlarda kalple ilgili komplikasyonların yani herhangi bir pıhtı atılımının, kalp yetmezliğinin veya kalp kası iltihabının daha az olduğu gösterildi" dedi.

    Koronavirüs aşıları temize çıktı

    "İDDİALARIN AKSİNE KOMPLİKASYONLARI AZALTIYOR"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    COVID-19 aşılarıyla ilgili en çok tartışılan konulardan biri aşıların kalp krizine veya beyinde pıhtı oluşumuna sebep olduğu iddiasıydı. İngiltere, İspanya ve Estonya'dan katılımcıların sağlık verileri 365 gün boyunca izlendi ve araştırma Heart Journal'da yayınlanan çalışmayla virüsü geçiren kişilerde oluşan pıhtı riskinin azaldığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Muhammed Bora Demirçelik, "Elimizdeki bilimsel kanıtlar şu anda aşının hem COVID'den koruduğunu hem de aşı olanlarda COVID geçirenlere göre kalple ilgili komplikasyonların daha az olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

    Koronavirüs aşıları temize çıktı

    Yapılan bu araştırma ile uzmanlar, COVID aşısının temize çıktığını belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow