hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHRS randevularına düzenleme geliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden aldığı randevuya gitmeyen yüz binlerce hasta var. İşte bu durum sistemin kilitlenmesine ve hastaların randevu bulamamasına neden oluyor. Konuyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sorunu çözmek için çalışmalar yapıldığını bir kez daha hatırlattı. Bakan Koca, tedbirlerin önümüzdeki aydan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RANDEVU ALIP GİTMEME KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPTIK"

    Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden aldığı randevuya gitmeyen hastalar sistemi kilitliyor. Bu hastalara sıkı tedbir geleceğini bir kez daha hatırlattı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Tedbirlerin önümüzdeki aydan itibaren kademeli olarak uygulanacağını söyledi. Koca, "Bayrampaşa'da geçen yıl bakılan toplam hasta sayısı 1 milyon 100 bin yaklaşık. Randevuyla gelen hasta sayısı ise 400 bin. Randevusunu aldığı halde gelmeyen sayısı 110 bin. Bu doğru bir şey değil. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı bir takım çalışmalar yaptık. Buna aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi buradan söylemek istiyorum" dedi.

    MHRS randevularına düzenleme geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RANDEVU SİSTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI BİLİYORUZ"

    Bakan Koca, hekim randevu sistemindeki randevu sorununda yan dal branşlarda daha fazla yaşandığına dikkat çekti. "MHRS randevusuyla ilgili yer yer bir takım sorunlar vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz. Özellikle yan dal branşlarında bu sorunu daha yer yer yaşıyoruz. Bununla ilgili yoğun bir takım çalışmalarımızın olduğunu biliyorsunuz" diye konuştu.

    MHRS randevularına düzenleme geliyor

    Bakan, hastaların da desteğini istedi. "Yer yer yaşadığımız bu sorunlarla birlikte, vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Sorumlusu vatandaşımız görülüyor diye ifade edenler oldu. O anlamda söylemiyorum. Sorunun farkındayız ve bunu aşmak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow