hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe ligden çekilecek mi? TFF ne karar alacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fenerbahçe, Trabzon'daki olaylara sert tepki gösterdi. Kulüp yönetim kurulu, 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yapılan açıklamada, "Toplantıda, futbol A takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dahil alınacak aksiyonlar değerlendirilecek" denildi. Peki, Fenerbahçe gerçekten Süper Lig'den çekilme kararı alacak mı? Olaylı Trabzonspor maçına yönelik yeni detaylar neler? CNN TÜRK Spor Spikeri Damla Uğurtürk, konuyu CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz ve Spor Hukukçusu Emin Özkurt'la mercek altına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Spor Bülteni'nde yapılan değerlendirmeler şöyle:

    "LİGDEN ÇEKİLME İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK"

    CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz: Ligden çekilme konusu diyelim, kararı zaten bence çok düşük ihtimal. Hatta bana göre yok öyle bir ihtimal ama bunu dillendirmek bile bence çok radikal. Çok radikal bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu ligin değerleri Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Trabzonspor'u... Biz bir değerden bahsediyoruz. Günlerce yayın ihalesi sürdü. Bu yayın ihalesinin, bu fiyat konusunda işte kulüpler rakamlar düşük... Ama burayı değerlendiren ana roldeki aktörler Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Trabzonspor'u. Yani camiaları geniş olan kitleler. Fenerbahçe burada en önemli kulüp, kulüplerden biri. 2 Nisan demesi de zaten 2 Nisan'a kadar maç yok. Yani ligde maç oynanmayacak. Bu hafta milli maç var, önümüzdeki hafta seçim var. Seçimden sonraki hafta içi başlıyor o maçlar 3 Nisan'da. 2 Nisan tarihi de bence o yüzden alındı. Yani 2 Nisan tarihine kadar maç yok. Herhangi bir ligde bir kulübün, bu düzeyde bir kulübün ligden çekilme kararı aldığı bir vaka hatırlamıyorum, bilmiyorum. Hiç yaşanmamıştır, bu düzeyde yok. Alt liglerde mali nedenlerle çekilen takımlar oluyor. Ama bu üst düzey liglerde ve kulüplerde böyle bir şey hiç olmadı, hiç yaşanmadı. Aslında hiç yaşanmamış ve bana göre de yaşanma ihtimali sıfıra yakın bir ihtimali konuşuyoruz. Yani bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı çok çok düşük, hatta yok bence.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe ligden çekilecek mi TFF ne karar alacak

    "İKİ MAÇA ÇIKMAZSANIZ BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLÜRSÜNÜZ"

    Spor Hukukçusu Emin Özkurt: Türkiye futbol liglerinden çekilmenin usulü bellidir. İki maça çıkmazsanız eğer futbol müsabaka talimatının 24. maddesi çerçevesinde bir alt lige düşürülürsünüz. Fakat Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun takımı ligden çekme gibi bir yetkisi yok. Zaten bu yetkinin olmadığını bildiği için Ali Bey, kendisi Fenerbahçe Kulübü tüzüğünün 19. maddesi çerçevesinde genel kuruldan yetki alıp bu konuda yönetim kurulunun yetkilendirilmesini talep ediyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe ligden çekilecek mi TFF ne karar alacak

    "LİGDEN ÇEKİLMENİN ÇOK CİDDİ MALİ SONUÇLARI VAR"

    Ligden çekilmenin olası mali sonuçları da çok büyük. Bakın bir takımın ligden çekilmesi durumunda o takımın yayın gelirleri, o takımın sponsorluk gelirleri, bahis gelirleri, reklam gelirleri, galibiyet gelirleri ve primleri ciddi manada düşüyor. Bir alt lige düştüğünüzde Türkiye Futbol Federasyonu'nun birinci liginin statüsü var. Birinci lig statüsüne göre kulüplerin A takım listesinde sadece 8 tane yabancı oyuncu bulunabiliyor. Dolayısıyla diğer oyuncuları açığa çıkartmanız ya da kadro dışı bırakmanız gerekecek ki onlara da haklı nedenle fesih imkanı verebilir. Eğer Fenerbahçe Spor Kulübü ligden alacağı genel kurul kararıyla, yönetim kuruluna vereceği yetkiyle çekilirse, önümüzdeki sene Fenerbahçe Avrupa liglerinde yer almayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OLAYLI TRABZON-F.BAHÇE MAÇININ FATURASI NE OLUR?

    Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği konuyu ele alacak her bir olayı, her bir oyuncunun içinde bulunduğu mevzuyu birebir değerlendirecek ve sevkler yapacak. Osayi Samuel'e sahaya giren maskeli taraftarı yumruk atmasından dolayı, yine Oosterwolde'nin yerde yatan taraftara müdahalesi, Batshuayi'nin potansiyel tekmesi gibi konular olacak ama şunu unutmayalım Egemen Korkmaz'ın İrfan Can Eğribayat'a attığı yumruk. Yine protokol tribününden birisinin Trabzonspor taraftarlarına porselen bardak atması. Bunların hepsi bugünkü sevkin konusu olacak. Yüzlerce kişinin sahaya girdiği bir noktada futbolcuların en temel hakkı meşru müdafaa hakkıdır. Meşru müdafaa hakkı hepimiz için kutsaldır, hepimiz için korunmuştur ve temel hukuk kaidelerinden biridir. Ben meşru müdafaa hakkı çerçevesinde bundan iki sene evvel Josef de Souza'ya verilen ve değiştirilmeyen kırmızı karttan dolayı hangi noktada duruyorsam, hukuki olarak Fenerbahçe'nin hafta sonu gerçekleşen olayında da aynı noktada duruyorum. Hukuki açıdan meşru müdafaa hakkının üzerinde değil hiçbir talimat hükmü. Sen fiziki olarak sana yapılan saldırıyı tam manasıyla etkisiz hale getirdiğinden emin olana kadar ona müdahale hakkına sahipsin. Bu bizim sivil hayatımızda dışarı çıktığımızda bize birisi müdahale etmeye çalıştığında da geçerli. Saha içerisinde yüzlerce kişi üzerimize saldırıyorken de geçerli. Bu çerçeveden baktığımda sevklerin sağlıklı ve mantıklı bir şekilde bu meşru müdafaa hakkı gözetilerek yapılmaması gerektiğini düşünüyorum futbolcularla alakalı. Öte yandan çok daha sert tedbirlerin ve talimat değişikliklerinin beraberinde gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakacağız göreceğiz ama şu anki Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ve tahkim kurulunu değerlendirdiğimizde çok ümit var değilim açık söylemek gerekirse.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow