hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da teleferik faciası! Kabinin tabanı koptu: Ölü ve yaralılar var... 'Kurtarma çalışmaları sürüyor'

    KAYNAK DHA - İHA

    Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. AFAD Başkanı Okay Memiş, teleferik kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, teleferik hattındaki 5'inci direğin heyelan nedeniyle kırıldığını, 1 kabinin kırılan direğe çarparak hasar aldığını kaydetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kurtarma çalışmalarındaki son durumu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir belediyesi şirketlerinden ANET'e ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerinde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

    İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 10 kişinin de yaralandığı olay sonrası Antalya Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana tahliye ediyor.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasında mahsur kalanların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, "Dün talihsiz bir kaza yaşadık. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 vatandaşımız yaralandı. 21 kabinde, 155 vatandaşımızı kurtardık. Şu an 3 kabinde 13 vatandaşımızı da az sonra kurtaracağız. Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Antalya Valiliğimiz, AFAD kurum kuruluşlarımız az sonra bu vatandaşlarımızı da kurtaracağız. İnşallah böylesi bir afet bir daha yaşanmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'YILLIK, AYLIK VE HAFTALIK PERİYODİK BAKIMLAR YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ' 

    Olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Teleferik sisteminde gerekli bakım ve onarımların yaptırılıp yaptırılmadığı soruları sorulmuştur. İşletmeci şirket ANET'in bakım ve onarım ile ilgili yaptığı sözleşmeler incelendi. Yıllık, aylık ve haftalık periyodik bakımların yapıldığı ve takip edildiği tespit edildi. 2017 yılında açılan tesisin o yıldan bu yana bakımını aynı şirket yapıyor. Bu şirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından lisans alarak bu işlemi yapmaktadır. Bakanlığın teleferik ve asansörlerle ilgili yeni bir mevzuat yapması gerekiyor" diye konuştu. 

    'ARKADAŞLARIMIZ ZOR ARAZİ ŞARTLARINDA ÇALIŞTI' 

    Ekiplerle birlikte bölgeye gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dün geceden itibaren ekiplerimizle müdahaleye başladık. Arkadaşlarımız zor arazi şartlarında çalıştılar. Arama kurtarma personelimiz görevlerini yerine getirdi. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

    Antalyada teleferik faciası Kabinin tabanı koptu: Ölü ve yaralılar var... Kurtarma çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN KOCA: 17 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
     
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan, bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında yaralanan 17 kişi hastanelere nakledilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Kabinlerde mahsur kalıp, kurtarılan 68 kişi ise ambulansta yapılan sağlık kontrollerinden sonra hastane nakline ihtiyaç duymadıklarını belirtti. İlgili ekipler 16 kabindeki 128 kişiyi tahliye etmiş durumda. Diğer 8 kabindeki vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalar devam ediyor" mesajını paylaştı.

    MSB'DEN AÇIKLAMA
     
    MSB'den yapılan açıklamada, "Antalya’da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına destek için Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımızdan 1 adet AS-532 Couger tipi helikopter görevlendirildi." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURTARMA ÇALIŞMALARINA 543 PERSONEL KATILDI

    AFAD’ın açıklamasında gece boyunca sürdürülen çalışmalarda toplam 543 arama kurtarma personelinin görev yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:“Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

    ANTALYA'DA TELEFERİKTE MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR O ANLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

    Antalya Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 10 kişi de yaralanmıştı. Şu ana kadar kabinlerde mahsur kalan 74 vatandaş kurtarılırken, halen kabinlerde bulunan vatandaşların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Havada asılı kalan kabinlerden birinde mahsur kalan bir vatandaş ise o anları sosyal medya hesabında paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalyada teleferik faciası Kabinin tabanı koptu: Ölü ve yaralılar var... Kurtarma çalışmaları sürüyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow