hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de gündem tüzük kurultayı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'de 6-8 Eylül arasında gerçekleştirilecek tüzük kurultayı için hazırlıklar başladı. Parti üyelerinin önerileri de alınmaya devam ediliyor. Önerilerde en çok aday belirlemede önseçimin olması, üç dönem kuralı getirilmesi ve aktif pasif üyelik ayrımına gidilmesinin öne çıktığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde gündem tüzük kurultayı. 6-8 Eylül arasında gerçekleştirecek tüzük kurultayı için ön hazırlıklar başladı.

    CHP, üyelerine mesaj göndererek tüzük kurultayına ilişkin öneri ve görüşlerini 20 Nisan’a kadar ilçe başkanlıklarına yazılı olarak iletilmesini veya internet adresinden ulaştırmasını istedi. Ulaştırılan öneri ve görüşler arasında en çok aday belirlemede önseçimin olması, üç dönem kuralı getirilmesi ve aktif pasif üyelik ayrımına gidilmesi talepleri yer aldı.

    CHPde gündem tüzük kurultayı

    Bir yandan da sosyal demokrat partilerin tüzükleri inceleniyor, geçmişteki tüzük önerileri derleniyor. Milletvekillerinden de görüşler alınıyor.

    Sivil toplum kuruluşlarının da düşünceleri sorulacak. Sonrasında ilçe başkanları gelen önerileri derleyecek, il başkanlıklarına gönderecek. İl başkanlıkları ise belediye başkanları gençlik ve kadın kolları ile toplantı yapacak. Ve o öneriler raporlaştırılarak Genel Merkez’e ulaştırılacak. Merkez Yönetim Kurulu’nda konuşulmasının ardından son olarak Parti Meclisi’nin gündemine gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHPde gündem tüzük kurultayı

    Hazırlık Komisyonu da tüzük kurultayından bir ay önce toplanacak. Yazım Komisyonu da zaten hali hazırda mesaisine başladı. Önümüzdeki hafta itibarıyla tüzük kurultayı için çalışmaların hızlandırılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow