hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’nin Hatay itirazları reddedildi

    Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı Hatay itirazı reddedildi. CHP hayatını kaybeden seçmenlere oy yazıldığı, itiraz sürecinde mazbata verildiğini öne sürmüştü. YSK bu itirazları kabul etmedi. Yeni Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, "Seçim tartışması bitti, işimize bakıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de bazı iddialarla Hatay’daki sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı. Pazar günü Genel Başkan Özgür Özel YSK önüne gitti. Bu kez Hatay’daki CHP adayı Lütfü Savaş YSK önündeydi. CHP’nin YSK’ya sunduğu itirazlardan biri ise hayatını kaybeden 3 binin üzerinde seçmene oy kullandırıldığı iddiası oldu. O iddiaya YSK’daki AK Parti Temsilcisi Recep Özel tepki gösterdi.

    Recep Özel sosyal medya hesabından "CHP 87 sayfalık bir dilekçe sunmuş. 3389 kişi ölü olmasına rağmen oy kullanmış diyor. Tamamen yalan, Peki kim bunlar isim isim dilekçenizde yazarsınız. Öyle ortaya sallamazsınız!" açıklaması yaptı.

    Daha sonra toplanan Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin itirazlarını ele aldı ve aralarında hayatını kaybeden seçmenlerle ilgili iddiaları da içeren itirazları reddetti.

    CNN TÜRK yayınına konuşan Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, YSK’nın kararıyla seçim tartışmalarının bittiğini söyledi ve “Seçim tartışması aslında süreç başladığından itibaren bitmişti. Hataylı kararını vermişti. Biz işimize bakıyoruz artık. Bizim bir an önce öncelikli şehrimizi ayağa kaldırmak” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow