hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dijital telif yasası yenilenecek mi?

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu'nun gündeminde dijital telif olacak. Komisyon mayıs ayının ilk haftasında bu gündem ile toplanacak. Hangi başlıkları o toplantıda gündeme alınacak? Dijital telif yasası ile ilgili yeni adım atılacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlerin ardından meclis çalışmalarına başladı. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'nda gündem dijital telif olacak.

    Komisyon bu gündem ile toplanmaya hazırlanıyor.

    Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Türkiye'deki telif yasasının eski olduğunu ve günün şartlarına cevap veremediğini belirterek yasal düzenlemeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşme halinde olduklarını söyledi.

    Komisyon, Google yetkilileriyle Meclis'in 27. yasama döneminde bir görüşme yapılmıştı. Komisyon Başkanı Yayman, Google yetkilileriyle dijital telif konusunda yaptıkları görüşmelerde Avrupa Birliği normlarının Türkiye’de de uygulanması gerektiğini söylediklerini belirtti.

    Yayman, "Dijital telif konusu önemli. Dijital telif meselesinde özellikle içerik üreticilerinin bir talebi var. Bu konuyu ele alacağız. Dijital telif konusunda ülkemizde çok ciddi bir talep var. Yeni dönemde komisyon olarak ilk toplantımızı dijital telifle ilgili yapacağız." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital Mecralar Komisyonu mayın ayının ilk haftası toplanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow