hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nasıl kullanılacak? Veli Randevu Sistemi hayata geçirildi!

    Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan ‘Veli Randevu Sistemi’ni hayata geçirdi. Artık veliler, öğretmen görüşmeleri için e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Velilerin öğretmen görüşme randevuları dijital ortama taşındı. ‘Veli randevu sistemi’ hayata geçirildi. Artık veliler, öğretmenlerle görüşmek için online randevu alacak.

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, birçok batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması yönündeki açıklamasının ardından çalışmalar başlamıştı.

    Bakanlığın, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen-veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi. Geliştirilen ve kullanıma açılan Veli Randevu Sistemi ile veliler, okulda eğitim alan çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabilecek.

    Randevu alınırken öğretmenlerin zaman açısından uygunluğunu göz önüne alınacak...

    VELİLER NASIL RANDEVU ALACAK?

    İlk adım veliler okul internet sitesine girecek. Ardından veli e-devlet kullanıcı bilgisiyle sisteme giriş yapılacak. Öğretmenin adı soyadı ve branşını seçecek ardından randevu tarihini seçecek. Randevu al butonuna basıp randevusunu oluşturacak. Öğretmenle aldığı randevuyu hemen altından görebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek. Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek. Aynı zamanda günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow