hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzay Federasyonu İcra Direktörü CNN TÜRK'te

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyayı Türkiye’de buluşturan Antalya Diplomasi Forumu’nun konuklarından biri de Uluslararası Uzay Federasyonu İcra Direktörü Christian Feichtinger. CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’ın sorularını yanıtlayan Feichtinger, “Türkiye, insanlı ilk uzay yolculuğundan sonra, hedeflediği üzere Ay yolculuğunu da başaracaktır” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Öncelikle Türkiye’yi, Uzay Ajansı'nı ve tüm Türk halkını tebrik ediyorum. Uzay ulusları arasına girdiler. Kendi vatandaşlarını uzaya gönderen ulusların arasında artık. Türkiye aynı zamanda Uluslararası Uzay Federasyonu’nun da önemli bir üyesi. Bu yüzden Türk uzay ekosisteminin ne kadar hızlı ve güçlü bir şekilde büyüdüğünü görmekten memnuniyet duyduk. Türkiye'yi tebrik ediyorum.”

    Uzay Federasyonu İcra Direktörü CNN TÜRKte

    Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı dünyanın da dikkatini çekti. Uluslararası diplomatları bir araya getiren Antalya Diplomasi Forumu'na katılan Uluslararası Uzay Federasyonu İcra Direktörü Christian Feichtinger da Türkiye'nin başarısının önemini değerlendirdi. “Türkiye gibi bir ülke, bildiğiniz gibi, 2026 yılında Uluslararası Uzay Kongresi’ne de Antalya'da ev sahipliği yapacak. Her sene düzenliyoruz. Bu sene de ekim ayında Milano'da düzenleyeceğiz. Her sene Türkiye'den tez gönderen bilim insanı sayısı artıyor.”

    Feichtinger'a göre Türkiye'nin uzay çalışmaları uluslararası toplumu da heyecanlandırdı. “Bence dünya uzay camiası Türkiye'nin hedefleri konusunda gerçekten heyecanlı. Uzay ekosisteminde yavaş yavaş gelişmek ayrı bir şey ancak bence bugünün dünyasında cesur hedeflere sahip olmalısınız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzay Federasyonu İcra Direktörü CNN TÜRKte

    Uzay Federasyonu İcra Direktörü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da vizyoner olmasının etkisini kaydetti. “Ve özellikle Bakan Kacır'ın çok vizyoner bir insan olduğuna inanıyorum. Kendisini şahsen tanıyorum. Uluslararası Uzay Kongresi’nin Antalya'ya gelmesinin arkasındaki itici güç oldu. Ve elbette aya iniş hedefi çok iddialı bir hedef ama eminim Türkiye bu konuda çok başarılı olacaktır. Ay’a iniş yapabilen çok seçkin uzay ülkeleri arasına girecektir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow