hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yeni ‘adım Bond, James Bond’ aranıyor

    22.03.2024 Cuma | 15:33Son Güncelleme:

    İngiltere’nin etkin tabloid gazetesi ‘The Sun’ özel bir haberle 8. James Bond rolü için İngiliz oyuncu Aaron Taylor-Johnson’un seçildiğini öne sürdü. Ancak bu haber James Bond filmlerinin yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael G.Wilson tarafından anında yalanlandı. Böylece son James Bond, Daniel Craig’in halefini tahmin etmede tekrar başa dönüldü. Son olarak sinema dünyası geçtiğimiz Aralık ayında tam 34 adayın adını vermişti. Bu rakam Şubat ayında 10’a düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz yazar Ian Fleming’in 1953’te yarattığı James Bond karakterini Kraliçeleri’nin emrindeki M16 teşkilatı gizli ajanı William Samuel Stephenson’dan esinlenmişti. İlk casusluk romanının adı ‘Rusya’dan Sevgilerle’ idi. Ama yapımcılar James Bond rolüne seçilen ve bu karakterle efsane haline gelen Sean Connery’yi denemek ve alıştırmak için ‘Dr. No’ filmiyle açılış yapma kararı aldılar.

    Sean Connery ajan 007 James Bond’u canlandırdıktan sonra arkasından gelen David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig bu role tam oturamadılar. Hepsinde bir eksiklik görüldü. Sonuçta Ian Fleming’in kahramanı Sean Connery ile özleşti ve hep öyle kaldı.

    Şimdi 27. James Bond filmi için emekli olan Daniel Craig sonrası yeni bir oyuncu aranıyor. Bu arada yapımcıların danışmanları ilk kez bir Afro – Amerikalı oyuncu önerdiler. Aday gösterilen İdris Elba bu rolün kendisine uymadığını itiraf ederek kibarca geri çevirdi. Son Oscar ödül töreninde J. Robert Oppenheimer rolü ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçilen Cillian Murphy birden potaya girdi.

    Ancak Henry Cavill, Jamie Dornan, Tom Hiddleston, Henry Golding, Aidan Turner, Luke Evans, Andrew Golding, Rege - Jean Page ve Tom Hardy diğer belli başlı adaylar arasında gösteriliyor. Ancak yapımcılara ilginç bir öneri getirildi. 007 kodlu ajan James Bond karakteri neden bir kadın olmasın? Eğer kabul edilirse bu role Emily Blunt’ın yakışacağı görüşü sinema eleştirmenlerince benimsendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi top, adı gizli tutulan yeni ve bekletilen James Bond senaryosu için seçilecek baş karakter oyuncusu ve kadroyu oluşturacak yapımcılar Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson’da.

    Ben bütün James Bond filmlerini izledim. Favorim Sean Connery oldu. Biraz da Pierce Brosnan beni tatmin etti. En beğendiğim James Bond filmi ise Shirley Bassey’in şarkısıyla damga vurduğu ‘Goldfinger’ oldu.